USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Добровольцем пішов на війну: рідні загиблого лучанина просять підтримати петицію про надання йому звання Героя України

12 Березня 2024 10:24
На сайті Президента України 30 січня зареєстрували петицію про надання звання Героя України (посмертно) військовому з Луцька Вадиму Гошку. Станом на 12 березня вона набрала 17 948 голосів.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла дружина загиблого військового Ганна Гошко.

«Мій чоловік пішов на війну добровольцем 20 травня 2022 року. Він був військовослужбовцем 1-го прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Обіймав посаду кулеметника. Якось він сказав мені: «А що я скажу своїм дітям, як вони запитають за війну? Я мушу захищати свою країну, щоб мені було не соромно дивитися в очі військовим... » – пригадує Ганна та зазначає, що чоловік про війну та службу мало розповідав, любив говорити про своїх хлопців, адже з побратимами мав дуже дружні взаємини.

Військовий спершу виконував бойові завдання поблизу Краматорська, Слов'янська, а згодом тримав оборону Соледара.

Загинув Вадим Гошко 8 січня 2023 року поблизу Соледара. Був масований мінометний обстріл, військовий отримав осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям.

Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові його нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
«У нас залишилося двоє маленьких дітей: донечці вісім років, а синочку в березні 2023 року виповнилося лише два рочки. Вадим був найкращим татом, чуйним та коханим чоловіком, дуже добрим, щирим, веселим, завжди позитивним, усміхненим. Вадим – душа компанії. Коли чоловіка відпускали додому, це були найщасливіші дні... Дім тоді наповнювався сміхом та веселощами. Він дуже любив дітей, був з ними на одній хвилі», – розповідає жінка.

Підписати петицію можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus