USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.10 41.30
  • PLN 10.35 10.53

Добровільна мобілізація без ТЦК: у Раді готують революційний законопроект

Сьогодні 09:51
Командири військових частин зможуть вербувати добровольців напряму, без залучення ТЦК до цього процесу. Відповідний законопроект вже готують у Верховній Раді.

Про це повідомив народний депутат, член оборонного комітету Федір Веніславський Укрінформу.

Як пояснив нардеп, зараз у громадянина є два основних способи потрапити на службу до конкретної частини, яка його зацікавила. Перший спосіб – підписати контракт на службу в ЗСУ. Однак з огляду на воєнний стан в державі, тут є певні обмеження, зокрема щодо строків укладання контрактів.

Крім того, не завжди добровольці хочуть йти на службу за контрактом, віддаючи перевагу саме процедурі мобілізації. Отже другий спосіб потрапити в конкретну військову частину – домовитися, аби командир цієї частини дав запит (так зване «відношення») до ТЦК про направлення йому цього конкретного мобілізованого.

Читати ще: В Україні 800 тисяч чоловіків пішли в «підпілля», щоб уникнути призову в армію, – FT

«Але представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки мають свої розпорядки або замовлення Генерального штабу, і далеко не завжди готові були виконувати ці відношення від військових частин», – пояснює Веніславський.

За словами нардепа, Генштаб спільно з Міноборони і оборонним комітетом Ради вже напрацював певний алгоритм, під який і готують нормативно-правову базу: аби «командири військових частин мали право, так само як і ТЦК та СП, виконувати місію залучення до служби в Збройних силах військовозобов’язаних, які готові мобілізуватись, але не готові укладати контракт».

Поки що ця законодавча ініціатива перебуває на стадії обговорення в парламентському Комітеті з питань національної безпеки оборони та розвідки, каже нардеп. На думку Веніславського, знадобиться ще кілька днів, аби завершити усі необхідні процеси, і тоді законопроєкт буде презентовано суспільству.

Читати ще: Безперешкодний виїзд за кордон для заброньованих чиновників. Що пропонують у Раді

«Я думаю, якщо всі учасники процесу своєчасно виконують свої зобов’язання або свої функції, то є всі можливості, що у вересні вдасться це запровадити на повну силу», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно у Дії запрацювало електронне бронювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP Сьогодні 10:20
Чергові "перли" верховних нездар і пройдисвітів.Бачили очі,що вибирали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus