USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.65

До вбивства Ірини Фаріон готувалися мінімум місяць, – джерела

Сьогодні 10:39
Слідство вважає, що вбивство відомої мовознавиці й політичної діячки Ірини Фаріон було замовним. А виконавцем є чоловік, якого розшукує поліція. На нього вказують свідки.

Також правоохоронці вважають, що у нього можуть були спільники. Як саме вони були залучені до вбивства, наразі не повідомляють. Про це Суспільному повідомили власні джерела у правоохоронних органах.

За версією правоохоронців, чоловік, якого зараз розшукує поліція, обрав такий одяг, зокрема окуляри та капелюх, для маскування. Вперше його зафіксували камери 11 липня. Чоловік приходив у двір щодня, окрім суботи та неділі, в однаковому одязі.

Також у розшукуваного була невелика сумочка, саме там, за версією правоохоронців, могла бути зброя. Хоча інколи він приходив у двір з порожніми руками. Щодо зброї наразі тривають експертизи, адже на місці замаху знайшли гільзу.

Щодо підозрілого чоловіка у дворі Ірини Фаріон повідомлень на лінію 102 не надходило. Також мовознавиця не зверталася до поліції щодо погроз.

Також джерела у правоохоронних органах повідомили, що є свідки, які вказують, що саме розшукуваний чоловік вистрілив в Ірину Фаріон. Наразі цей чоловік є основним підозрюваним у справі.

У день вбивства чоловік о 17:03 вже очікував на Ірину Фаріон біля будинку. Коли вона вийшла, здійснив один постріл у мовознавицю. Джерела у правоохоронних органах відзначили, що чоловік діяв професійно і прорахував усі варіанти розвитку подій. Під час замаху в районі, де жила мовознавиця, не працювали камери через відключення електроенергії.

Наразі правоохоронці досліджують записи і вивчають одяг та поведінку підозрюваного у вбивстві. Слідство вважає, що вбивство було замовним. Й у чоловіка можуть бути спільники.

21 липня правоохоронці оголосили у розшук молодика, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. На вигляд йому приблизно 20 років, худорлявої статури, зростом приблизно 170-180 см.
Нагадаємо, 19 липня невідомий стріляв у колишню нардепку Ірину Фаріон, яка пізніше померла в лікарні. Пошуки стрільця тривають, у поліції одразу озвучили кілька версій. Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському кладовищі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP Сьогодні 11:23
Вражає байдужісь людей у тому будинку де жила Фаріон! Сидить якесь чудо днями з ранку довечора і всім по- фіг що за тип сидить. Ніхто не заявив про це в поліцію. На це і розраховували замовники. На байдужісь людей! А ТЦК з поліцією на вулицях вишували і перевіряли документи чоловіків для мобілізації! А тут такий тип сидить підозрілий явно і немає нікому діла до того типа. Явно феесбешна операція! Я думаю що цього типа може і нема в живих бо свідки не потрібні.
Лучанин до К.лучанин Показати IP Сьогодні 11:45
"Явно феесбешна операція! " - це явно мислите як деякі росіяни: раптом що, то "украінскій слєд". "Вражає байдужісь людей у тому будинку де жила Фаріон" - тобто байдужість людей вас вражає, але байдужість покійної вас не вражає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus