USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

До України йде аномальне тепло з Туреччини та Балкан

23 Вересня 2024 10:23
Аномальне тепло цього тижня очікується в Україні, подекуди пройдуть дощі.

Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, пише «Метеопрог».

Синоптик пояснив, що над центром та заходом Європи очікується розвиток циклонічної діяльності, через що над територією України переважатимуть повітряні потоки південного та південно-східного напрямку.

«За рахунок такої атмосферної циркуляції, до нас почне надходити тепле повітря з Туреччини та країн Балканського півострова», – повідомив Кібальчич.

Читати ще: Повені в Європі: в двох регіонах Італії оголосили надзвичайний стан

Щодо опадів, то значних дощів найближчими днями не очікується, лише у західній частині часом спостерігатимуться помірні опади.

Погода 23 вересня

На початку тижня на всій території країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень +23...+29 °С, на крайній півночі та у Карпатах свіжіше, +18...+23 °С.

Погода 24 вересня

«У вівторок, 24 вересня, завдяки впливу антициклону збережеться тепла та суха погода у більшості областей нашої країни», – каже синоптик. Вітер буде 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7...+12 °С, у південних областях +12...+17 °С. Вдень повітря по всій країні прогріється до +24...+29 °С, тільки у Карпатах буде +18...+23 °С.

Читати ще: Вчені назвали причину руйнівних повеней в Європі та світі

Погода 25 вересня

У середу, за прогнозом Кібальчича, у західних областях, а також місцями у Приазов’ї очікуються дощі. Вночі на Закарпатті та у Карпатах можливі сильні дощі. На решті території переважно без опадів. Вітер південно-східного напрямку посилиться до 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, на північному сході +5...+10 °С. Вдень температура знизиться до +21...+26 °С, у західних областях місцями буде +16...+21 °С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus