USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

До України вже повернулося 60% біженців: пояснили, чому люди не залишаються за кордоном

30 Травня 2022 14:20
У МВС розповіли про повернення українців із-за кордону, куди вони виїхали через напад РФ 24 лютого.

Станом на 30 травня 60% від усієї кількості українських біженців вже повернулися на Батьківщину. І ця цифра, вважають у МВС, буде зростати. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Телеграм-каналі.

«7,6 мільйона українців вимушено виїхали з країни з початку повномасштабної війни, через наступ російських окупантів та постійну загрозу обстрілів. Попри ризики, що люди залишаться за кордоном, зараз ми спостерігаємо стійку тенденцію повернення українців додому. Таких уже 4,8 млн, тобто близько 60% від усієї кількості біженців. Логічно, що ця цифра буде зростати», – написав Андрусів.

Читати ще: Литва скасувала низку обмежень для українських водіїв

За його словами, умови життя за кордоном дуже рідко є хорошими. В більшості випадків українцям доводиться знімати дорого житло або жити в умовному спортзалі. Крім того, важко знайти кваліфіковану роботу, оскільки потрібно знати мову, до того ж на професійному рівні.

«Тому не потрібно боятись, що українці не повернуться додому. Статистика конфліктів показує, що 80% повертаються після завершення війни, з них 50% повертаються ще до завершення», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Степанович Показати IP 30 Травня 2022 14:59
а олігархам ще рано ще не вибори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus