USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

До Саакашвілі після шестимісячної затримки пустили польських лікарів

13 Липня 2023 11:24
Група польських лікарів розпочала комплексне медобстеження колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на адвоката Саакашвілі Діто Садзаглішвілі.

«Ми не залишаємо друзів у біді. За моєю рекомендацією група польських лікарів розпочала комплексне медичне обстеження президента Міхеіла Саакашвілі в Грузії», – написав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у Twitter.

Про те, що групу лікарів, яких ще пів року тому відрядив Євросоюз, пустили до ув’язненого Саакашвілі, повідомив і адвокат Саакашвілі Діто Садзаглішвілі.

«Після шести місяців зволікань уряд нарешті дозволив лікарям відвідати Міхеіла Саакашвілі в лікарні. Медична місія була створена ЄС. Вони вивчають його стан і згодом зроблять свої висновки».

Занепокоєння щодо стану здоров’я Саакашвілі та його лікування в ув’язненні зросло минулого тижня, коли він уперше за кілька місяців з’явився по відеозв’язку на судовому засіданні, маючи кволий і виснажений вигляд.

Раніше незалежні лікарі стверджували, що експрезидент Грузії може померти від хвороб, які розвинулися у нього під час ув’язнення. Грузинська влада, однак, стверджує, що Саакашвілі надається належна медична допомога.

Після останньої появи Саакашвілі в суді у вкрай виснаженому стані Україна викликала посла Грузії та попросила його повернутися до Тбілісі «для консультацій». Посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі на початку липня покинув Київ.

Саакашвілі перебуває під вартою з часу таємного повернення до Грузії напередодні місцевих виборів 2021 року, а останнім часом його стан здоров’я значно погіршився.

Як повідомляли, громадянина України Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року після того, як він приїхав на батьківщину по восьмирічній відсутності. Йому висунуто обвинувачення в незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув у грузинський порт Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 13 Липня 2023 15:03
А чому не украiнських.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus