USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

До програми єВідновлення вносять чергові зміни

21 Липня 2023 19:43
В Україні вносять чергові зміни до держпрограми єВідновлення. У найближчому майбутньому компенсації до 200 тис. грн зможуть отримати ті українці, які вже відремонтували власним коштом житло, пошкоджене під час війни.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів, повідомля OBOZREVATEL.

«Ремонт та відновлення житла – один із центральних процесів. Вже працює програма єВідновлення, за якою виплачуються цільові кошти саме на ремонт житла», – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Передбачається, що виплати за відремонтоване житло запровадять восени 2023 року. «Розраховуємо, що механізм буде готовий восени і після цього почнуться відповідні виплати», – уточнив Шмигаль.

Читати ще: Відбудова житла: хто не отримає допомогу за програмою «єВідновлення»

Про новий механізм компенсацій мають пізніше повідомити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації. Таке доручення відомствам надав уряд.

Які виплати дають за пошкоджене війною житло

Нагадаємо, 10 травня 2023 року стартувала програма «єВідновлення». Максимальна сума допомоги за програмою становить 200 тисяч гривень. Кошти слід витратити протягом року з моменту їх отримання, інакше вони повернуться до держфонду.

Рішення про конкретну суму приймає комісія місцевої влади. Для цього спеціалісти проводять огляд пошкодженого майна.

Кошти надходять на спеціальний рахунок. Витратити гроші можна на товари та послуги з ремонту – причому лише в компаній, які беруть участь у програмі єВідновлення.

Заборонено переказувати кошти на інші рахунки, знімати готівку з рахунку, проводити оплати за реквізитами. Також картку не можна поповнити самостійно.

Гроші поки не виділятимуть на ремонт житла, яке знаходиться у непідконтрольних Україні населених пунктах. Перелік тимчасово окупованих або тих територій, де ведуться бойові дії, затверджує Мінреінтеграції.

Найбільше заяв за програмою «єВідновлення» для отримання від держави до 200 тисяч гривень на відбудову пошкодженого внаслідок війни житла подали жителі Харківської та Київської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus