USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

До луцького травмпункту за пів дня з переломами і вивихами звернулися 30 людей

21 Грудня 2021 19:23
У Луцьку через ожеледицю на дорогах побільшало звернень людей до травмпункту із травмами різного ступеня важкості. Як повідомив Суспільному лікар-травматолог медоб’єднання Луцької тергромади Ігор Шпетун, станом на 17:00, 21 грудня за медичною допомогою звернулися 30 осіб.

У першій половині дня, зі слів медика, у травмпункт звернулися 25 осіб, половина з них отримали переломи під час падіння на слизькій дорозі.

«З дев’ятої ранку і до обіду поступило 25 людей, з них близько 11 людей отримали переломи в ділянці променево-зап’ястного суглобу. Були вивихи плечового суглобу, були переломи шийки стегнової кістки – різноманітні травми», – говорить медик.

Найчастіше люди, падаючи, отримують переломи в ділянці променево-зап’ястного та гомілково-ступневих суглобів, – зазначив лікар Ігор Шпетун. З його слів, найбільше люди травмуються вранці та ввечері, коли йдуть на роботу та повертаються додому.
Лучанин Сергій приїхав у травмпункт Луцької міської лікарні з мамою. Жінка впала і, ймовірно, зламала руку.

«Вона йшла з 26 школи на ринок – не посипано, було багато льоду та каміння. Вона впала на камінь», – додав чоловік.

Щоб зменшити травматизм при падінні, не потрібно ходити з руками в кишенях, а в разі падіння варто притискати підборіддя до ключиці, – розповів тренер із бразильського джиу-джитсу Михайло Савчук. З його слів, в такому випадку зменшиться ймовірність вдаритися головою в землю.

Минулі два дні, 19 та 20 грудня, на волинських дорогах була ожеледиця. Нині в області – до 13 градусів морозу та не сніжить, – розповів синоптик Василь Климюк.

«Найближчі два дні в області буде зберігатися суха погода без опадів, нічна температура буде знижуватися до 8-13 градусів морозу, денна температура від 3 до 8 градусів морозу», – повідомив Василь Климюк.

Синоптик додав: з 24 грудня на Волині проходитиме фронт, який нестиме опади у вигляді снігу та мокрого снігу, а також буде налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 19:54
Мер всім компенсує
Гей Сергей до Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 07:23
Каким образом?
Лучани Показати IP 21 Грудня 2021 20:07
Так де ті, блін, гравійно-коалінові суміші, де ті піщано - сольові суміші на що потрачені бюджетні гроші, де ті брехуни, які запевняли лучан про 100-відсоткову готовніть до зимового сезону ? Де проведена робота ? Вони добре знають і ,видно, свідомо то роблять, бо вважають, що чим більше лучан поламає собі руки-ноги, тим менше прийде їх бити ! Ох дограються ! Бо лучани після таких випадів проти них поб'ють їх бюлетенями на найближчих виборах !
дідо Показати IP 21 Грудня 2021 20:37
на Коперніка можна гокей грати в ковзанах...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus