USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

До Луцька приїздили фахівці з Данії: триває робота над проєктом управління побутовими відходами. У перспективі – сміттєпереробний завод

Сьогодні 16:10
Після недавнього приїзду фахівців з Данії до Луцька розпочала діяльність робоча група проєкту управління побутовими відходами та техніко-економічного обґрунтування проєкту з побудови сміттєпереробного заводу.

Про це інформують у Центрі управління відходами "Чистий Луцьк".

До складу робочої групи увійшли менеджер проєкту Еккехард Швен, експертка з екологічних та соціальних питань Лариса Лауріцен, керівник проєкту Олександр Обштир, директор ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк, економіст з впровадження інноваційних технологій та міжнародних проєктів Роман Кравчук, експерт з екології Володимир Пшибельський, заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук, юрист та інші фахівці.

Читати ще: «Сміттєпереробний завод у нашій громаді має майбутнє», – мер Луцька

Насамперед експертів ознайомили з роботою ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" на території підприємства, де заступник директора Назарій Івасечко та начальник господарського відділу Тарас Ворон розповіли та показали техніку, гаражі, ремонтні бокси, устаткування.

Також робоча група відвідала відділ збуту, де ознайомилася зі штатною структурою та функціональним відділом.

Побували у відділі експлуатації, де обговорили систему спостереження за автомобілями підприємства.

Відвідали центри управління відходами "Чистий Луцьк", "Чисте Довкілля" та "Чиста Громада", де начальник відділу організації роздільного збору ТПВ Сергій Михалевич розповів присутнім про роботу сортувальних станцій.
Пізніше заступник директора з експлуатації Юрій Подлевський показав роботу сміттєвозів безпосередньо в місті та у приватному секторі. Таким чином робоча група побачила, як відбувається забір вмісту сміттєвих контейнерів, індивідуальних баків та напівпідземних контейнерів.

Читати ще: «Сміття має бути в смітнику», або Прості будні тих, хто робить Луцьк охайним

Найбільше зацікавлення, як у фахівців з Данії, так і у членів робочої групи, викликав полігон твердих побутових відходів. Там директор ЛСКАП Володимир Марценюк та керівник проєкту Олександр Обштир вичерпно відповіли на всі питання, розповіли про роботу полігону, показали карти та систему очищення фільтрату, техніку, сортувальну лінію, газодобувну станцію і загалом усі процеси.

Читати ще: ЄБРР виділить кошти для будівництва у Луцькій громаді сміттєпереробного комплексу

Наразі вся робоча група працює над документацією та звітністю підприємства.

Після завершення цього етапу фахівці з робочої групи нададуть свої висновки щодо ефективності та перспектив впровадження проєкту, а також рекомендації для подальших кроків у напрямку вдосконалення системи управління побутовими відходами в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus