USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

До Луцька привезли виставку антивоєнних карикатур

28 Червня 2022 08:29
У музеї сучасного українського мистецтва відкрилася міжнародна виставка політичних та антивоєнних карикатур. Луцьк – 12-те місто, в якому презентували роботи.

Про це розповіла організаторка виставки Тетяна Чичкалюк, інформує Суспільне. Волинь.

Участь у міжнародній творчій акції взяли більше 40-ка художників з 20 країн світу, загалом в експозиції представили понад 200 робіт.

«За тиждень з 10 країн ми отримали 80 робіт, то вирішили робити конкурс і розповсюджувати цю ідею і покотилося. Це надає можливість зробити таку внутрішню посмішку. Хтось із моїх колег сказав: якщо ця потвора жалюгідна, якщо вона смішна – вона не страшна», – говорить Тетяна Чичкалюк.

Серед відвідувачів музею – Андрій Ляшук з Рівного. Каже: тут представлені роботи його земляка.

«Дуже багато робіт Юрка Журавля, майже кожен день він щось актуальне видає. Це потужна ідеологічна зброя і тому мені це цікаво. Я вже тут побачив багато знайомих робіт, десь вони вже в мережах були», – розповів рівнянин.

Як розповіла мистецтвознавиця Зоя Навроцька, яка теж завітала на виставку, карикатура – вид мистецтва, сплеск якого нерідко припадає саме в драматичні часи.

Під час мистецького заходу в музеї також презентували сувенірну монету "Русскій воєнний корабель, іди .. ***!", також відбулося погашення тематичних марок з конвертом "Асоль вже не та...".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 29 Червня 2022 20:27
Не дуже розумію карикатури, я к вид мистецтва, але щось в цьому є. І судячи з того, що вже бачила на віоліті, різні історичні потрясіння дуже стимулюють розвиток карикатур

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus