USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.53

До Конституційного суду Грузії подали вже третій позов щодо закону про «іноагентів»

Сьогодні 15:52
Парламентська опозиція звернулася до Конституційного суду Грузії з проханням призупинити дію суперечливого закону «Про прозорість іноземного впливу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

Позов підтримали 38 депутатів.

Вони оскаржують закон про «іноагентів» за двома статтями Конституції Грузії та просять призупинити дію закону до ухвалення остаточного рішення Конституційного суду.

За словами представниці групи опозиційних депутатів Тамар Кордзії, дію цього закону необхідно призупинити до виборів, інакше «для країни може бути завдано незворотних збитків».

Опозиція наполягає, що спірний закон порушує 78 статтю Конституції Грузії, яка наказує державним органам твердо дотримуватись євроатлантичного курсу. Також позов вимагає встановити відповідність закону 28 статті про свободу об’єднань.

Читати ще: Процес вступу Грузії в ЄС де-факто зупинено, – Європейська рада

Зазначається, що раніше позови до КС подали президентка Грузії та понад 120 неурядових організацій країни.

Як повідомлялося, 14 травня парламент Грузії ухвалив закон про «іноагентів», який офіційно називається «Про прозорість іноземного впливу». Через чотири дні президентка Саломе Зурабішвілі наклала вето на документ, наголосивши, що він «повністю повторює дух російського закону», а його зміст є неконституційним. Парламент 28 травня подолав президентське вето, остаточно затвердивши закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus