USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

До фінального комюніке Саміту миру приєдналася Антигуа і Барбуда

19 Червня 2024 14:54
До фінального комюніке інавгураційного Саміту миру, що пройшов на вихідних у Швейцарії, приєдналася Антигуа і Барбуда.

Про це повідомляє Українська правда.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква зазначив, що країна не брала участі у Саміті миру, але відтепер залучена до процесу досягнення справедливого миру разом з іншими учасниками.

«Малі острівні держави також відчувають вплив російської агресії, зокрема у сфері продовольчої та екологічної безпеки. Їхня участь в імплементації нашої формули не менш важлива, аніж внесок Європи чи Америки», – зауважив Жовква.

Читати ще: Про що домовились учасники Саміту миру у Швейцарії. Текст комюніке

Ухвалене на саміті комюніке відкрите для підписання новими державами та організаціями.

Нагадаємо, дводенний Саміт миру пройшов 15–16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. У Саміті взяли участь представники України, 91 держави та 8 міжнародних організацій.

Водночас днями свої підписи під підсумковою декларацією Глобального саміту миру відкликали Ірак та Йорданія, а також Руанда, але у переліку зʼявився Вселенський патріархат, який на Саміті мав статус спостерігача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus