USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

До Балаклії вирушила допомога з Волині

27 Березня 2017 18:23
У зв’язку з подіями у Балаклії в Луцьку оголосили збір гуманітарної допомоги, організований на базі центрального штабу волинського осередку Національного корпусу.

Нагадаємо, у Балаклії, що у Харківській області, вночі 23 березня на складі боєприпасів стався потужний вибух, внаслідок чого зруйновано декілька господарських споруд, також постраждали люди. Саме тому Національний корпус на Волині виступив з ініціативою провести збір гуманітарної допомоги для жителів міста.

Вибухи на складі боєприпасів у Балаклії

Пункт збору допомоги діяв у Луцьку два дні, 24–25 березня. Як розповів керівник волинського осередку Національного корпусу Андрій Д’яченко, це - всеукраїнська допомога, збір речей, продуктів відбувався у всіх осередках Національного корпусу в Україні.

«Ми збирали допомогу для фронту у 2014–2015 рр., тому за старій традиції вирішили допомогти й організували таку ініціативу, адже сталася така біда у людей, потрібно було допомогти», – підкреслив він.

Як зазначив Андрій Д’яченко, спілкуючись із представниками різних осередків Національного корпусу, більше й активніше допомагають люди, які мешкають ближче до епіцентру подій - із Харківщини, Сєверодонецька,Полтавщини і т. д. Своєю чергою, чим далі територія знаходиться від місця події, тим менше люди відгукуються.

Так, у Луцьку відгукнулися лише шість осіб, які принесли два рулони поліетиленової будівельної плівки, вісім рулонів будівельного скотчу, ліки, чай, воду, їжу швидкого приготування, засоби особистої гігієни, теплі речі, шоколад і домашню консервацію. Зібрані речі, продукти відправили до Харкова ще в суботу, 25 березня. Туди, до централізованого пункту збору допомоги, надходять усі посилки, там їх розподіляють, а до місця призначення доправляють особи, які працюють на місцях.

Керівник Національного корпусу на Волині відзначає, що загалом простежується зменшення активності звичайних людей та інтересу до волонтерської діяльності: «Я думаю, тут певну роль зіграло те, що люди дуже втомилися від такого ритму… Масово допомагали до середини 2015 р., коли були активні бої на фронті». Потім, через низку об’єктивних причин, зокрема через економічну кризу, краще матеріально-технічне забезпечення збройних сил, рівень підтримки знизився. «Волонтерство існує коли? Коли в цьому існує дуже гостра потреба, і коли в людей є до цього спроможність», – підкреслює Д’яченко.

Також відзначає, що за потреби осередок, безумовно, допомагатиме й надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікавий Показати IP 27 Березня 2017 18:41
Хіба рентабельно везти туди якісь шоколадки і консервацію? На перевезення більше витратили, краще грошима людям допомогли б напряму

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus