USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

До античного Ефеса «повернеться» море

24 Грудня 2021 23:19
Стародавнє античне місто Ефес, яке раніше було морським портом, а нині знаходиться на відстані 9 км від узбережжя, знову матиме зв’язок з морем через штучно створений канал.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Місто Ефес зараз не портове місто… Знаходиться на відстані 9-10 кілометрів від моря. Щоб повернути йому історичний вигляд, який був 2,5 тисячі років тому, реалізуємо цей проєкт. Його мета - збільшення туристичного потенціалу регіону і повернення Ефесу в центр уваги», - повідомив міністр сільського та лісового господарства Бекір Пакдемірлі.

Реалізація проєкту складатиметься з двох етапів. Спочатку буде побудовано вхідний канал довжиною 600 метрів, хвилеріз та пристань для яхт. На другому етапі територія від шосе Ізмір-Кушадаси до порту Ефес буде очищена та реорганізована відповідно до історичного вигляду.
Після реалізації проєкту античне місто буде зв’язане з морем, що дасть можливість подорожувати до Ефеса на яхтах. Проєкт планують завершити до кінця наступного року.
Ефес був заснований у 10-7 ст. до н.е. на узбережжі Егейського моря, території сучасної турецької провінції Ізмір. Місто унікальне тим, що будівлі тут дуже добре збереглися і в результаті археологічних розкопок набуло первинного вигляду.

Ефес - популярна туристична принада, відома в усьому світі. Цього року його відвідував Білл Гейтс. У місті-музеї з жовтня минулого року працює аудіогід українською мовою в рамках проєкту запровадження аудіогідів українською мовою у найвідоміших музеях світу під егідою першої леді Олени Зеленської, за сприяння Міністерства закордонних справ і Міністерства культури та туризму Туреччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сивочолий Показати IP 25 Грудня 2021 09:27
Хлопцi, я знов на Майданi. Холодно, звичайно, але що вдієш. Щойно прочитав, що зелена генпрокурорка хоче арестувати нашого гетьмана, а щоб цього не відбулося, Петро Олексійович повинен внести 1 млрд гривень застави. Але звiдки в нього такi грошi, коли вiн все на армiю вiддає? Хлопцi, або ми всi зара виходимо з протестами проти цiєї зеленої нiкчеми, або завтра прийдуть по нас. Також пропоную всiм побратимам термiново скуповувати всю продукцiю Рошен, аби допомогти нашому справжньому президенту відкупитися від в'язниці. Вiн потрiбен нам на тракторi. Перемога буде за нами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus