USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

До 680 тисяч: МВС пропонує підвищити штрафи для закладів за порушення комендантської години

12 Жовтня 2023 08:24
Правоохоронці разом з народними депутатами напрацювали законопроект, яким передбачено суттєве підвищення штрафів за порушення роботи розважальних закладів під час комендантської години.

Про це інформує УНІАН.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зазначив, що законопроектом передбачено внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності власників суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців за роботу, зокрема, нічних закладів, ресторанів під час комендантської години.

З його слів, вони законодавцям запропонували встановити штрафи до власників таких закладів, які працюють під час комендантської години.

«Це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників. Ми пропонуємо, щоб ці штрафи становили: 34-170 тисяч гривень, якщо такі порушення були здійснені вперше, а якщо повторно протягом року, то штраф пропонується в розмірі 340-680 тисяч гривень», – повідомив міністр внутрішніх справ України в ефірі телемарафону.

Клименко вважає, що найближчим часом Верховна Рада розгляне ці пропозиції. Відповідаючи на запитання щодо дій правоохоронців, які не реагували на роботу київського закладу Boho Club, який довгий час працював під час комендантської години, як показало журналістське розслідування, Клименко зазначив, що проводиться службова перевірка, яка має дати відповіді на питання щодо роботи поліцейських в ту ніч.

На початку жовтня було оприлюднено дані журналістського розслідування Михайла Ткача, який показав, що під час комендантської години працював Boho Club в Києві. Біля нього зупинялися автівки і до клубу заходили люди. Журналіст викликав неодноразово поліцію, щоб задокументувати порушення, але ніхто не приїхав.

Ті поліцейські, які були біля клубу, також не реагували на людей, які пересувалися під час комендантської години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 12 Жовтня 2023 09:51
В кодексі про адміністративні правопорушення взагалі немає статті про порушення комендантської години, тому як можна порушити те, чого не існує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus