USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

До 60 тисяч: за що з серпня можуть оштрафувати військовозобов'язаних

Сьогодні 15:02
16 липня 2024 року сплив термін, коли військовозобов’язані громадяни могли оновити дані в ТЦК. Тим, хто проігнорував цю вимогу, можуть нараховувати штрафи з 1 серпня.

Кого і на яку суму можуть оштрафувати за порушення правил мобілізації, пише УНІАН.

Яким буде штраф за не оновлення даних у ТЦК

Штраф за неоновлення даних нараховується протягом року, але не пізніше трьох місяців з дня виявлення правопорушення. Для громадян розмір штрафу під час воєнного стану становить від 17 до 25 тисяч гривень. Юридичні особи заплатять від 34 тисяч до 59 тисяч гривень, якщо в них є необліковані працівники.

Читати ще: Українців за кордоном також штрафуватимуть за неоновлення даних, – Міноборони

Рішення про те, чи накладати штраф ухилянтам від мобілізації, ухвалює начальник ТЦК. Дізнатися про нарахування штрафу можна в застосунку «Дія» або через пошту за місцем реєстрації.

Що буде, якщо не виплатити штраф для ухильників

Сплатити штраф потрібно протягом 10 днів. Якщо цього не зробити, то сума збільшиться вдвічі. Рахунки боржника будуть заарештовані, щоб примусово сплатити заборгованість. Якщо сума всіх штрафів становитиме 160 тисяч гривень і більше, то у громадянина можуть відібрати житло і виставити на продаж, щоб погасити борг.

Які ще є штрафи для військовозобов’язаних

Згідно із Законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», військовозобов’язані повинні повідомляти про важливі зміни в житті органи, де вони перебувають на військовому обліку. До таких подій належать зміна адреси або місця роботи, здобуття освіти, укладення шлюбу або розлучення, народження дітей.

Читати ще: У Раді пропонують не карати за перше СЗЧ, якщо військовий сам захоче повернутися на службу

Відомості про всі такі зміни призовники мають повідомити особисто у 7-денний термін. Якщо вони цього не зроблять і в реєстрах буде виявлено невідповідність – чоловіка оштрафують. Штрафи можуть накладатися за різні види порушень і таким чином накопичуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP Сьогодні 15:27
Гарно ставлять раком а ви дальше скачить.дебiли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus