USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

До 2050 року більшість міст світу не зможуть приймати літню Олімпіаду через спеку. Дослідження

Сьогодні 00:33
Більшість міст світу до 2050 року не зможе приймати літні Олімпійські ігри, оскільки температура повітря перевищить безпечний поріг.

Про це йдеться у дослідженні некомерційної групи CarbonPlan, яка займається кліматологією та аналітикою, передає CNN.

Журналісти зазначають, що екстремальна спека стає все більш серйозною загрозою для спортсменів, оскільки випадки теплового виснаження та теплових ударів стають все більш поширеними. Екстремальна спека також є небезпечною і для глядачів.
Читати ще: Аномальна спека: у США запровадили додаткові заходи для захисту населення

На тлі цього дедалі голосніше звучать пропозиції змінити терміни проведення літніх Олімпійських ігор, щоб вони не співпадали з піком спеки. Раніше так уже робили: наприклад, австралійський Сідней приймав Ігри 2000 року у вересні та жовтні, а бразильський Ріо-де-Жанейро приймав Ігри-2016 у серпні.

Більш привабливими для літньої Олімпіади можуть стати міста на північному заході Європи – як-то Лондон, Осло та Стокгольм – або високогірні міста Південної Америки. У той час, як у середземноморських містах, включаючи Палермо на Сицилії та іспанську Севілью, температура вже перевищує допустимі значення.

Наступна літня Олімпіада пройде у Лос-Анджелесі, де температура пом’якшується прохолодним Тихим океаном. Ігри 2032 року пройдуть у Брісбені, у північному австралійському штаті Квінсленд: влітку там так спекотно, що місто прийме захід узимку.

Читати ще: Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені

Згідно з даними, понад десять країн висловили зацікавленість у проведенні літніх Олімпійських ігор 2036 року, заявки поки що зробили шість. Серед них: Ахмадабад (Індія), Нусантару (Індонезія), Доха (Катар), Стамбул (Туреччина), Варшава (Польща), Сантьяго (Чилі).

«У багатьох частинах світу найсильніша спека року, на жаль, збігається з тим часом, коли зазвичай проводяться літні Олімпійські ігри. І спека справді може становити значні ризики для країн, які претендують на проведення Олімпіади у 2036 році», – зазначила кліматологиня із CarbonPlan Оріана Чегвідден.

У деяких містах, де вже проходили літні Ігри, до 2050 року температура повітря буде значно вищою за безпечну. Наприклад, у Пекіні, Афінах, Римі, Атланті, Токіо та Сеулі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus