USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

До 17 000 грн: за російську музику у публічних місцях хочуть штрафувати. Нардепка з Волині пояснила, як діятиме законопроєкт

4 Серпня 2023 15:24
Депутати Верховної Ради пропонують встановити штрафи за публічне використання пісень чи кліпів заборонених російських виконавців у закладах торгівлі, громадського харчування, сфері послуг.

Про це в етері Суспільне. Спротив розповіла перша заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

За її словами, згідно із пропонованими змінами до закону, це порушення правил передбачатиме накладання штрафу від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а при повторному вчинені – від 1000 до 1500.

Читати ще: Треба починати з підготовки освітян. Нардепка з Волині – про популяризацію англійської мови в Україні

«Цей законопроєкт народився з конкретних випадків, які траплялись у нашому житті у часи великої війни. Зокрема, йдеться про виконання музики, прокручування фонограм російських співаків, які відкрито підтримують, пропагують війну, армію РФ. Таких випадків було не один, не два, а ціла низка в різних областях України. Останні випадки стались на Київщині, у Львові. Ми фіксуємо їх і дякуємо суспільству, що так активно на це реагують. Розуміючи, що ця ситуація неврегульована законодавчо, ми підготували законопроєкт, який вносить зміни до вже існуючого законодавства, аби превентивно не тільки уникати таких ситуацій, а й карати за них».

Читати ще: «Сила мови формує силу держави», – Ірина Констанкевич

Ірина Констанкевич додає – ще в 2022 році були внесені зміни до багатьох існуючих законів, де підтримували національний культурний продукт й натомість забороняли продукт країни-агресора.

«Це закони про кінематографію, культуру, транспорт. Там чітко визначили, що таке національний продукт, що таке культурний продукт країни-агресора, виписали усі параметри, характеристики, хто має застосовувати санкційні дії, але те, як має все це працювати в реальності, не передбачили у законі. Тому ми пропонуємо карати штрафами за прослуховування, демонстрацію в закладах торгівлі, харчування й сфери послуг культурного продукту країни-агресора. Йдеться лише про культурний продукт Росії, це не стосуватиметься українського продукту російською мовою», – каже Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
)))) Показати IP 4 Серпня 2023 15:47
то можуть хто завгодно підключитися до блютуз колонки іншої людини - навмисно включити музику російську - і підійти здерти штраф
Патрiот Показати IP 4 Серпня 2023 16:12
Ось не везе з народом цим керiвникам: мову заборонили-говорять,думати заборонили-думають,пiснi i музику заборонили-слухають. Будемо штрафувати i сажати ,щоб стали слухняними,ми ж господарi життя.
Оля Покова Показати IP 4 Серпня 2023 16:33
І как тепер мені петь ?
Александр - 1 Показати IP 4 Серпня 2023 17:25
Ніякі штрафи не допоможуть. На все потрібен час..
Школяр Показати IP 4 Серпня 2023 18:52
Згадали всі- третій закон Ньютона.
Анонім Показати IP 4 Серпня 2023 19:57
То хтось має ті пісні знати, щоб виписати штраф. Інакше як взнати, заборонена чи ні. Значить, ті, хто буде виписувати штрафи, спочатку будуть слухати, заучувати на пам'ять, десь тримати у своїй фонотеці, щоб знати, заборонена, чи ні. Не поста ж від балади будуть штраф писати, мають посилатися на щось, на чиюсь вказівку не прокатить.
Клава Показати IP 4 Серпня 2023 23:36
Це пизд...ць ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus