USD 41.35 41.70
  • USD 41.35 41.70
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Дмитра Кулебу звільнили з посади глави МЗС

Сьогодні 12:15
5 вересня Верховна рада України звільнила Дмитра Кулебу з посади міністра закордонних справ України (МЗС). Рішення підтримали 240 народних обранців.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, Кулеба на засіданні парламенту, де розглядалось його звільнення, не був присутній.

4 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про відставку з посади.

Джерела Суспільного у фракції «Слуга народу» повідомили, що Кулебу, імовірно, замінить перший заступник голови МЗС Андрій Сибіга.

Видання Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з кадровими перестановками в українському уряді, повідомило, що після звільнення Дмитро Кулеба зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО.

«Кулеба, який подав у відставку в середу, тепер зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО, оскільки охоплена війною країна прагне приєднатися до блоку», – сказав співрозмовник на умовах анонімності.

Bloomberg зазначає, що Кулеба є наймолодшим міністром закордонних справ Україн і був помітним співрозмовником держсекретаря США Ентоні Блінкена та інших міністрів закордонних справ НАТО.

Раніше до Верховної Ради надійшли заяви про відставку від міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Руслана Стрільця, голови Фонду державного майна України Віталія Коваля, віцепремʼєр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP Сьогодні 12:38
Так вони всі один одного позвільняють і за кордон чистими.
ОДІН Показати IP Сьогодні 13:24
Я ЙОМУ ОБХІДНИЙ НЕ ПІДПИСУВАВ.
КОБА Показати IP Сьогодні 13:26
КОБИ НА НИХ НЕМА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus