USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

Для вступників до військових вишів запроваджують обов’язкове тестування з англійської

18 Листопада 2020 18:36
Схема підготовки офіцерського складу в новій системі професійної військової освіти (L-курси) передбачатиме обов’язкове тестування вступників для визначення рівня володіння англійською мовою.

Про це в середу, 18 листопада, повідомили у пресцентрі Міністерства оборони України, пише Новинарня.

«Сьогодні поставлено завдання з пришвидшення імплементації стандартів НАТО у сфері військової освіти і науки, тому система військової освіти в Україні перебуває у фазі інтенсивної трансформації. Вивчення англійської мови особовим складом є невід’ємною складовою впровадження у ЗСУ нової військової культури, заснованої на євроатлантичних цінностях та засадах», – йдеться в повідомленні.

У Міністерстві оборони кажуть, що вже опрацювали новий орієнтовний каталог військових посад офіцерського (сержантського) складу, в якому визначено вимоги щодо базової освіти, рівня військової освіти та володіння іноземною мовою.

«Для тих, хто володіє англійською мовою на достатньому рівні, передбачена організація викладання на курсах професійної військової освіти виключно англійською. Це відкриває перед військовослужбовцями широкі можливості для участі у міжнародних місіях та навчання за кордоном», – наголошують у відомстві.

Наразі Міністерством оборони видано наказ, яким передбачено розроблення та корегування нових основних документів з трансформації освітньої діяльності під час підготовки офіцерів тактичного рівня та сержантського, старшинського складу.

"З метою удосконалення системи військової освіти та підготовки кадрів застосовуються нові кваліфікаційні вимоги щодо рівнів володіння іноземною мовою офіцерським, сержантським (старшинським) складом, запроваджується єдина навчальна програма "Іноземна мова" у вищих військових навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства оборони України та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти", – інформують у МО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Невловимий Джавелін Показати IP 18 Листопада 2020 20:00
Мова далекого пана важливіша за мову сусіда? А как допрашивать пленных?!!
дідо Показати IP 18 Листопада 2020 20:47
Вже грузини вивчили. І помогло це їм?
51 -а незнаменита Показати IP 19 Листопада 2020 07:06
Ну да шоб освоїти радянську техніку та озброєння обовязково потрібна англійська мова
Лучанка Показати IP 19 Листопада 2020 08:22
Тут можна сказати лише одне. Чим би дитя не тішилось...
Андрій Показати IP 19 Листопада 2020 13:57
Придурки, вже при Ющу пробували таку фігню запровадити. Вийшло так, що у військові навчальні заклади не було кому поступати, потім відмовилися. Знову вирішили наступити на ті ж самі граблі. Ну-ну !!!)))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus