USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Для військовозобов’язаних жінок немає заборони на виїзд з країни, – ДПСУ

29 Травня 2023 14:56
В Україні немає обмежень на виїзд за кордон для жінок, в тому числі військовозобов’язаних. Виняток становлять лише нардепи та чиновники.

Як інформує УНІАН, про це заявив у коментарі Радіо Свобода представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Ця тема звучить вже дуже давно. І Міністерство оборони, і ми неодноразово відзначали, що обмежень щодо жінок взагалі немає», – заявив спікер.

Він зазначив, що обмеження на виїзд жінок за кордон в умовах воєнного стану в даний час регламентуються постановою Кабміну № 57 від січня цього року. У цьому документі міститься вичерпний перелік посад, займаючи які громадянин не може покинути країну під час війни, незалежно від гендерної приналежності.

«Народні депутати, інші посадові особи(...) можуть перетинати кордон виключно у службове відрядження. Щодо інших категорій жінок обмежень немає», – заявив Демченко.

Раніше глава МВС Ігор Клименко анонсував створення нового закону, який передбачатиме додаткову відповідальність для військовозобов’язаних чоловіків, які під час війни незаконно виїхали з країни. За його словами, зараз таких покарань немає зовсім.

«Вони повинні відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє держава, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон», – заявив міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Така Конституція Показати IP 29 Травня 2023 17:26
Проте всі мають рівні права і обов'язки, але чоловікам виїзд зась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus