USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Для українців за кордоном змінили правила постановки на облік: деталі

7 Червня 2024 20:44
Українці, яких зняли з військового обліку у зв’язку з виїздом за кордон, матимуть змогу знову стати на нього без обов’язкового повернення на Батьківщину.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Кабінету міністрів України у Верховній раді Тараса Мельничука.

За словами Мельничука, Кабмін вніс зміни до порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів та до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.

Зокрема, рішенням уряду передбачено постановку на військовий облік чоловіків, які були зняті з нього у зв’язку з виїздом за кордон, без особистого прибуття до ТЦК.

Читати ще: «Якщо людина прийшла до ТЦК без повістки, вона має право укласти контракт на 1 рік», – Веніславський

Також ТЦК надали право надсилати в електронному вигляді звернення до поліції про чоловіків, які вчинили адміністративні правопорушення.

При цьому Кабмін виключив із переліку документів, що підтверджують право на відстрочку, висноки лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді (стосується осіб з інвалідністю ІІ групи).

Нагадаємо, раніше Кабмін своєю ухвалою від 16 травня зобов’язав українських чоловіків, яких зняли з обліку через виїзд за кордон, повернутися в Україну і відвідати ТЦК для повторної постановки на облік.

Читати ще: Уряд готує постанову, щоб 17-річні за кордоном отримали відтермінування від військового обліку

Уряд також поставив чоловікам дедлайн – 16 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 8 Червня 2024 00:17
Хай йде нах*р тцк….

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus