USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Для тих, хто повертається через гумкоридор на кордоні Волині з Білоруссю, хочуть створити прихисток

25 Листопада 2023 20:17
У Мінреінтеграції розглядають можливість облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули в Україну через гуманітарний коридор «Мокрани–Доманове» на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомила віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише УП.

Під головуванням Верещук відбулася нарада щодо повернення громадян України через коридор Мокрани (Білорусь) – Доманове (Україна).

З 24 лютого 2022 року до сьогодні вказаний гуманітарний коридор в бік України перетнули майже шість тисяч осіб, із них понад тисяча дітей.

На кордоні працює волонтерський центр від ГО Pluriton. Людям надають харчування, можливість зігрітися, переночувати тощо. Також запущено автобусні маршрути.

Читати ще: В Україні формують перелік місць тимчасового проживання переселенців

За словами Верещук, наразі розглядають варіанти облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули через гуманітарний коридор.

«Необхідно об’єднати зусилля, щоб закрити всі потреби. Першочергово маємо залагодити питання виплат та облаштування місць тимчасового проживання», – підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus