USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Для себе та України: Литва закуповує дрони вітчизняних виробників

26 Серпня 2024 23:35
Литовське Агентство оборонних ресурсів закуповує у п'яти литовських виробників бойових дронів продукції на 8 млн євро. Дрони будуть передані литовській армії та ЗСУ.

Про це повідомляє Delfi.

«Ми прагнемо заохочувати виробництво дронів та антидронів у Литві… Випробування, які пройшли в Україні, та підписання договорів (на цю продукцію, - ред.) – це величезний імпульс та значний крок для наших виробників дронів. Ця закупівля пов'язана з основними інтересами національної безпеки», - сказав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Як зазначає Міноборони, Агентство оборонних ресурсів підписало контракти з п'ятьма литовськими компаніями: Dangolakis, RSI Europe, Ltmiltech, Granta Autonomy та Unmanned Defense Systems.

Читати ще: Литва починає укріплювати оборонними спорудами кордон із Калінінградською областю РФ

Литовській армії буде поставлено понад 2,3 тис. бойових дронів (FPV) коштом 3 млн євро, Збройним силам України – майже 5 тис. дронів того ж типу на 5 млн євро.

Дрони і для України, і для литовської армії закуповуються з усім додатковим обладнанням та навчанням, необхідним для запуску та управління.

Планується, що перші дрони будуть доставлені в Україну наприкінці вересня цього року. Уся партія дронів буде доставлена як ЗСУ, так і литовській армії до кінця цього року.

Наприкінці липня стало відомо, що Литва виділить Україні додаткові 20 млн євро для придбання різних типів бойових та розвідувальних БПЛА. Їх оператори перейматимуть бойовий досвід українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus