USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Для подрібнення сміття на полігон у Брищі планують придбати спеціальну систему

1 Лютого 2019 13:55
Аби сортувати сміття, яке звозять на полігон у Брище вісім ОТГ, сільських і селищних рад, передбачають придбати ще одну сміттєсортувальну лінію. Також заплановано закупити і дробильну систему для подрібнення сміття на мілку фракцію, що спростить його сортування і переробку.

Про це у Фейсбук повідомив перший радник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Своєю чергою, Луцьк дотримується норми закону і вивозить на полігон відсортоване сміття, яке сортують на новій сміттєсортувальній лінії, що встановили у місті в 2018 році.

«Але закон – один для всіх, тому ми ініціювали «круглий стіл» з головами ОСТ, сільських та селищних рад, де дійшли згоди в питанні спільного придбання ще однієї сміттєсортувальної лінії для полігону в селі Брище. Таким чином закон про сортування сміття зможуть виконувати усі громади, які використовують сміттєвий полігон», - повідомив Григорій Недопад. Та додав, що нова сортувальна лінія є частиною концепції для покращення екологічної ситуації на Волині, для розвантаження полігону.

Як відомо, ще у 2017 році запустили станцію з дегазації старої черги полігону, у 2018 році встановили нову сміттєсортувальну лінію для потреб Луцька. А отже всі вимоги, передбачені законодавством, наголошує Недопад, виконуються.

«Зупинятися на цьому ми не збираємось, в подальшому будемо запроваджувати нові ідеї та технології, адже розуміємо, що потреби полігону давно потрібно було вирішувати. Шкода, що цього не робилося раніше, на переповненість полігону просто закривались очі, тому ситуацію й довели до такого критичного стану, який ми отримали, прийшовши до управління містом», - зауважує перший радник міського голови.

Зазначається, що після запуску ще однієї сортувальної лінії,, перероблене сміття буде збуватися підприємствам вторинної переробки, як це вже відбувається в Луцьку.

Також заплановано придбати і дробильну систему для подрібнення сміття на мілку фракцію, що спростить його сортування і переробку.

«Щойно буде передбачена необхідна кількість коштів від громад на придбання нової сортувальної лінії, приступимо до реалізації проекту з встановлення другої сміттєсортувальної лінії у Брищі. Продовжуємо вивчати нові шляхи реалізації проектів, які допоможуть вирішити сміттєву проблему в Луцьку та в ближніх населених пунктах», - підсумував Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus