USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Для переваги в небі Україні потрібно близько 130 винищувачів, – Повітряні сили

21 Серпня 2023 15:20
Щоб замінити старий авіаційний парк техніки, Україні необхідно 128 винищувачів – така кількість прописана у візії Повітряних сил ЗСУ.

Про це розповів у ефірі Радіо Свобода речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

«128 винищувачів необхідні Україні для того, щоб замінити старий авіаційний парк техніки – така кількість прописана у візії Повітряних сил ЗСУ», – сказав речник.

За словами Ігната, якщо Україні передадуть 42 винищувачі, це – приблизно чотири авіаційні бригади.

«Зрозуміло, що війна може внести свої корективи, але понад 100 літаків дійсно таки потрібно, щоб розосередити їх на різних аеродромах, щоб вони реагували на різні виклики і завдавали ударів по різних цілях. І по літаках, і по наземних і по тилах противника зокрема», – пояснив Ігнат.

Як раніше повідомлялось, 20 серпня Нідерланди та Данія оголосили про рішення передати Україні винищувачі F-16. Українські пілоти та інженери уже розпочали навчатися використовувати ці літаки. Данія розраховує передати перші F-16 Україні ближче до Нового року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 21 Серпня 2023 16:04
ТАК ПРОДАЙТЕ СВОЇ МАЄТКИ ЛИШНІ АВТОМОБІЛІ.І КУПІТЬ......
Анонім до ОДІН. Показати IP 21 Серпня 2023 20:15
Ці маєтки мають вартість лише для тих, хто має фінансові й ділові ресурси в Україні. Іншим не треба і недосяжно, а в кого є, в того вже є, нема цільової аудиторії для покупки. Так що на жаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus