USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Для переселенців на Волині розконсервували студентський гуртожиток, що стояв пусткою

14 Вересня 2022 22:48
У Рожищі розконсервували старий студентський гуртожиток. У будівлі навели лад та заселили туди 60 переселенців.

Про це розповів Суспільному директор Рожищенського ветеринарного коледжу Олександр Давидюк.

До цього будівля стояла пусткою п'ять років.

Зі слів Олександра Давидюка, двоповерховий гуртожиток вирішили розконсервувати перед початком навчального року. До цього люди жили в іншому гуртожитку, де тепер заселилися студенти коледжу.

«Планували почати очну форму навчання, і було вирішено переселити людей в гуртожиток, який не використовували, а студенти щоб жили в своїх кімнатах. Було зроблено косметичний ремонт своїми силами за підтримки спонсорів», – каже директор.
У гуртожитку – 39 кімнат. Їх умеблювали благодійники, також привезли побутову техніку. У приміщенні для переселенців облаштували душову та дві кухні, в гуртожитку є вода та світло.

Як розповіла жителька з міста Лиман, що на Донеччині, Лідія Жарікова, переселенці теж допомагають облаштовувати та наводити лад у гуртожитку.
«На кухні усі тут ладнаємо, якщо треба – зачекали. Чергуємо, з хлоркою миємо. Перемо за графіком. Перший поверх, другий поверх, по годинах. Перерва між пранням», – додала переселенка.
Читати ще: Переселенцям, які мешкають у гуртожитках на Волині, шукають нове житло

Світлана Гусак з онуками приїхала з селища Велика Новосілка, що на Донеччині. Каже: півтора місяця родина провела в окупації. Речей з собою не привезли. З усім необхідним допомогли небайдужі.
«Нам дали в кімнату килим, трюмо. Столи ми самі зробили. Шафа в там вже була. Тумбочку теж принесли люди», – розповідає жінка.

Щотижня в Рожищенській громаді реєструють до двох десятків тимчасово переміщених українців, розповіла начальниця місцевого відділу ЦНАП Людмила Пархомчук. Вона додала, що зараз в громаді живе пів тисячі переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus