USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Для Лукашенка ця війна була шоком»: нардеп Євген Шевченко розповів, як допомагав ГУР влаштувати розмову Зеленського з президентом РБ

16 Травня 2023 19:43
Депутат Євген Шевченко разом із головою ГУР Кирилом Будановим організували розмову між президентом Білорусі Лукашенком та президентом України Зеленським у перші дні війни, завдяки чому відбулися переговори української та російської делегацій.

Про це він розповів у коментарі «Країні».

«Росіяни відправили свою делегацію до Білорусі під Гомель, Зеленський сказав, що він не пошле людей на переговори в країну, з якої летять ракети і заходять війська. Російська делегація вже збиралася їхати, і в той момент ми з Будановим підключилися. Я вже розумів психологію президента Зеленського, що він не дзвонитиме Лукашенку, тому що напали на Україну. Моє завдання було зробити так, щоб Лукашенко сам зателефонував Зеленському і дав гарантії безпеки нашої групи, що з ними нічого не трапиться. Тільки тоді вони поїхали», – розповів Шевченко .

За його словами, для Лукашенка ця війна була шоком.

«Він сказав мені, що все можна вирішити і треба терміново йти на переговори. Це було все дуже сумбурно, тому всі деталі я не пам'ятаю. Переговори у Білорусі допомогли виграти час, нам потрібна була ця пауза. З першого дня війни ГУР намагалося тримати північний кордон країни, щоб разом із росіянами не пішли білоруські війська. Буданову скромність не дозволить це сказати, але я можу заявити про те, що перший удар під Києвом на себе прийняли саме спецпризначенці ГУР», – сказав Євген Шевченко.

На запитання, чи спілкується він зараз із Лукашенком, Шевченко відповів так: «Без коментарів».

Крім цього, нардеп повідомив, що зараз продовжує співпрацювати із ГУР.

«Я також постійно відвідую парламент, не пропускаю жодного засідання. З приводу хейту з боку своїх колег у перші дні війни можу сказати, що головне – залагодити питання безпеки нашої держави, а не загравати перед В'ятровичем і так далі. За справами потрібно судити, а не за словами. Нехай гавкають, я вже звик», – сказав Шевченко.

До слова, в інтерв’ю програмі «Різні люди» Буданов підтвердив, що народний депутат Євген Шевченко вів таємні переговори із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком на прохання українських спецслужб. Він сказав, що те, що вже досить довго з Білорусі нічого не летить, – це результат комплексних дій різних українських сил.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ABC Показати IP 16 Травня 2023 22:06
Був зрадник - а став Герой. Он воно як буває. Країна чудес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus