USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Для фінансування України ЄС випустить спеціальні боргові папери, – Politico

11 Травня 2022 06:15
Європейська комісія планує випустити нові боргові папери ЄС для покриття короткострокових потреб України у фінансуванні протягом наступних трьох місяців. Офіційно про цей план заявлять 18 травня.

Про це повідомляє Главком з посиланням на Politico.

План залучення коштів на підтримку України буде схожий на програму Sure, яка використовувалася під час пандемії для збору коштів для тимчасових безробітних.

Видання нагадує, за даними українського уряду і МВФ, Україна потребує щомісячної підтримки на рівні €5 млрд – ці кошти мають піти на соціальні витрати, а також на військові витрати.

Тобто на найближчі три місяці Україна потребує €15 млрд. Третину з цієї суми обіцяють надати Сполучені Штати.

6 травня Єврокомісія поінформувала послів ЄС про план подолання цього розриву, що являє собою випуск боргових паперів ЄК на основі гарантій, наданих країнами ЄС. Примітно, що ЄК заявила про необхідність отримання гарантій на €25 млрд гарантій, що дозволить залучити для України, в разі необхідності, до €100 млрд.

Як повідомляють джерела Politico, кілька країн, у тому числі Німеччина, Австрія і Греція, попросили ЄК надати альтернативні варіанти фінансування, а президент Франції хоче винести це питання на обговорення глав держав і урядів в кінці травня.

Читати ще: Через блокування портів Україна щодня втрачає $170 млн

Нагадаємо, обсяг військової допомоги від США планують збільшити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Україна Показати IP 11 Травня 2022 08:37
коли розпочнеться націоналізація усіх вкладів і майна олігархів і зрадників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus