USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Для евакуації цивільних з «Азовсталі» потрібен повний день припинення вогню

22 Квітня 2022 19:49
Для евакуації мирних жителів, які переховуються від обстрілів на металургійному комбінаті «Азовсталь» у Маріуполі, потрібен «один повний день припинення вогню».

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко в коментарі CNN, передає Укрінформ.

«Позавчора ми планували відкрити шлях евакуації, до якого могли б приєднатися ці люди (які переховують на території «Азовсталі» – ред.). Однак російські війська продовжували бомбардувати і обстрілювати завод, і ми не змогли вивести людей звідти», – сказав Бойченко.

Він додав, що за оцінками, близько 20 тисяч мирних жителів були вбиті у Маріуполі.

Напередодні радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що загарбники в районі об’їзної дороги облаштували декілька братських могил та насипом скидають туди тіла в пластикових пакетах.

Як зазначає CNN, огляд супутникових знімків Maxar Technologies з середини березня до середини квітня показав, що розширення місця поховання почалося 23-26 березня і тривало до квітня. Згідно з аналізом Maxar, на території північно-західної околиці селища Мангуш є понад 200 свіжих могил.

Місцева влада припускає, що у братській могилі можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих російськими військами.

Мангуш розташований за 20 км від Маріуполя.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus