USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.45 10.60

Для добудови шахти №10 «Нововолинська» потрібно 600 млн

5 Квітня 2018 15:12
Народний депутат Ігор Гузь звертається до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана розглянути можливість збільшення фінансування добудови шахти №10 “Нововолинська”. Це потрібно на реальний розвиток гірничого підприємства для видобутку вугілля, а не лише на підтримку в безпечному стані.

Про це йдеться у депутатському зверненні до керівника уряду, повідомляє прес-служба народного депутата.

“До мене надходять численні прохання працівників волинських вугледобувних підприємств, задіяних у будівництві «десятки», про те, що не державні гроші, передбачені, не надходять у повному обсязі. Із передбачених держбюджетом-2018 - 10-ти мільйонів гривень, на 1 квітня поточного року - освоєно 5,9 мільйона гривень. ЦІ кошти спрямовуються виключно на підтримку безпеки шахти, яка фактично не будується. Подальше зволікання з виділенням ресурсів на добудову «десятки» призведе до страйків та голодних бунтів шахтарів, а також членів їх сімей”, - коментує обранець.

За словами нардепа, для продовження будівництва шахти №10 «Нововолинська» у 2018 році потрібно передбачити з бюджету 600 мільйонів гривень. Це дозволить швидше запустити першу чергу для повноцінного видобутку вугілля та отримання від цього коштів.

Ігор Гузь просить під час внесення змін до закону про держбюджет-2018 передбачити відповідні гроші, аби завершити втілення в життя проекту єдиної шахти в Україні, яка будується, та забезпечити людей робочими місцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 15:17
Є якесь економічне обгрунтування витрати такої суми на одне підприємство?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus