USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Для амбулаторії у волинському селі шукають фельдшера

3 Серпня 2022 08:29
Жителі села Тростянка Копачівської громади змушені їздити по медичну допомогу до колишнього райцентру. А якщо потрібно зробити укол чи поміряти тиск, допомагають одне одному.

Ще два роки тому в селі була амбулаторія, але її закрили. Будівля колишнього медпункту нині руйнується, а навколишня територія заросла бур'янами, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Зараз селяни, аби отримати кваліфіковану медичну допомогу, змушені їздити до Рожища.

«Медички немає. Не можна навіть таблетки купити. Якщо заслабієш, то немає кому й укол дати. Не знаю, чому медпункт закрили, але зараз без медички сильно погано», – нарікає місцева жителька Світлана.

Односельчанка Марія додає: «Наше село не маленьке. Якщо щось зробилося людині перед вечором чи увечері, все, вмирає, машини немає, поки знайдеш, то людина і вмре. А якби все на місці було... Довго ж був той медпункт. Добре було. Людина пішла, якщо немає нікого в медпункті, то медичка вдома є. І на місці можна було б отримати допомогу чи завезли б у лікарню. А зараз що? Вмирайте всі. Навіть таблеток сьогодні немає, а якщо і є, то ціни такі, що не складеш їх».

У селі були б раді, якби фельдшер тут бував би бодай кілька разів на тиждень.
Чому амбулаторію закрили, намагається пояснити місцевий депутат.

«Немає працівників. На цю зарплату не сильно охоче погоджуються. І кількість людей у селі невелика. А на пів ставки ніхто не хоче. Хочуть ставку, а ставки тут ніхто не дасть», – говорить депутат Копачівської сільради Іван Федорук.

Тим часом жителі Тростянки зізнаються: часто надають меддопомогу один одному.

«Хто може, щось уміє, то просять укол зробити, якусь таблетку чи тиск поміряти. Хто вміє, то допомагає. Медпункт навпроти моєї хати стоїть. Уже заріс зіллям. Будинок пропадає. Нам, звичайно, потрібен медпункт», – зазначає місцева жителька Емілія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патріот Показати IP 3 Серпня 2022 10:16
Дякуйте уряду України.
лучанин Показати IP 3 Серпня 2022 11:01
у Польщі тепер його шукайте там більше платять
жителька с крупа Показати IP 3 Серпня 2022 13:27
у селі Нова будівля амбулаторії закрита вже кілька років але винні ми селяни що мовчимо ждемо коли продадуть бо першу яку мали сільрада продала
Так Показати IP 3 Серпня 2022 16:54
Там рулить масковскій патріархат. Церкву звести змогли (цікаво як по доках провели?), гроші пані Емілія збирає регулярно, а на фельдшера, чи зібрати на косіння всім п.... Місцевий депутат ніц не зробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus