USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.55 10.67

«Діти війни»: The New York Times показали новонароджених у бомбосховищі Дніпра

26 Лютого 2022 03:28
Новонароджених дітей із відділення інтенсивної терапії дитячої лікарні у Дніпрі перемістили у імпровізоване бомбосховище на нижньому рівні будівлі.

Про це повідомляє The New York Times в Instagram.

Дніпро став об’єктом ракетних ударів після вторгнення в Україну військ Російської Федерації.

Близько десятка немовлят, за якими доглядали у відділенні для новонароджених, були поспішно переміщені до приміщення, яке, здавалося, було сховищем у підвалі лікарні.

На відео видно, як медсестри доглядають за немовлятами: деякі з них тримають їх на руках, притискають, а деякі навіть усміхаються.

Читати ще: Луцький пологовий і перинатальний працюють у звичному режимі

Медики використовували надувні мішки, щоб давати дітям кисень.

Немовлят, яким на вигляд від кількох годин до кількох днів, загорнули в ковдри різних кольорів і поклали на імпровізовані ліжка. Всі дітки поводилися якнайкраще, ніхто не плакав.

«Це відділення реанімації. У бомбосховищі. Чи можеш ти уявити?» – про це The New York Times повідомив завідувач відділенням новонароджених Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Денис Сурков.

«Це наша реальність», – наголосив медик.

«Ми нервували, дуже розгубилися», – сказав лікар.
Крім того, у Києві дитина народилася просто в укритті. Про це сповістила заступниця керівника Київського метрополітену Наталка Макогон. Мамою новонародженої під час бомбардування Києва дівчинки виявилася колишня народна депутатка від "Самопомочі" Ганна Гопко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus