USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

«Діти сняться. По городу хочеться пройтися…»: за чим сумують українські захисники

6 Квітня 2022 16:18
Наші захисники не тільки вміють доблесно воювати. У горнилі війни вони не забувають про рідних, про прості життєві істини, а ще – не розучилися смачно й добірно жартувати.

Правозахисник та волонтер Василь Нагорний на своїй сторінці у Facebook з дозволу хлопців публікує уривки розмов із ними. А в них – туга за домом, за мамами, коханими й дітками. І, звісно, щирий гумор, який, як часто зізнаються самі військовослужбовці, рятує їх від зневіри.

«Почуття гумору в хлопців відмінне. Точно все буде Україна!» – переконаний Василь Нагорний.

***

– Як ви?

– Oхрєнітєльно…

З командиром повезло, спить, їсть з нами, не боїться нікого. Ухвалює рішення оперативно. Тут були приїхали кантральори , ну ви поняли хто, пробували йому щось дорікнути, він автомат їм тицьнув – іди, каже, командуй, я буду рядовим.

Накази правильні дає. В 2014 році накази які були від наших «камандірів»? Правильно, вмирайте, але не стріляти, спостерігати, а тепер наказ один: «Їб*ште їх»!!!

– Скучив за своїми… Аж вию, так хочу жінку (свою). Діти сняться. По городу хочеться пройтися…

– А за рибалкою своєю улюбленою не виєш?

– От ти вмієш боляче зробити… Добре, вию за рибалкою, скучив за жінкою. Я хоку добре писати став, там жінка вам може перекинути багато.

Книгу, може, видам після війни. Скину два.

«Весна іде.

Птаха співає.

Орда московська подихає…»

І ще одне.

«Темно. Холодно. Ворог засинає.

Ми не спимо. «Підмітаємо»…

Вже не проснуться»...

– Це найкращі хоку, які я читав...

Читати ще: «Котику, я вернуся по-лю-бе, живим і здоровим»: уривки з повідомлень українських бійців

– Нє, вам сюди не можна…

– Чому?

– Розумієте, у вас слабка нєрвна система, я помню, як ви прокурора хотіли п*здити в суді, а тут тре бути спокійним, як удав, розженете всіх орків своїми псіхами, нам що робити буде…

– Окопи нормальні копати ніхто не хотів... Як кухню облаштувати, то всі збіглися. Кажу їм: «Окоп ваше життя рятує, а кухня лише його підтримує». Один нахабний з убедешкою (получив наряд відразу) мені каже: «Нащо мені жити, якщо гарячого не буде на обід, і копати, якщо ми атакувати будемо». Доросла дітвора та й все... Потім рили, аж диміло....
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus