USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Дім доньки Шекспіра відреставрують за £1 мільйон: пожертву вніс фанат митця

Сьогодні 00:36
Благодійна організація, яка опікується історичними пам’ятками, пов’язаними із Шекспіром, отримала найбільшу за 177 років свого існування пожертву в розмірі £1 мільйона. Її сплатив американський драматург Кен Людвіг, який захоплюється творчістю поета.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на The Guardian.

Тепер благодійна організація Shakespeare Birthplace Trust (SBT) оплатить будівельні роботи, щоб зберегти Холлс-Крофт — будинок доньки Шекспіра Сюзанни та її чоловіка-лікаря Джона Холла. Це перша значна пожертва Людвіга, після якої він відчуває «особистий звʼязок з Шекспіром».

«Шекспір ​​став центром мого життя. Я написав книгу про нього і три п’єси, в яких він так чи так фігурує. Крім того, у кожній з моїх п’єс завжди є якась цитата Шекспіра. Це стало моїм підписом», – розповів благодійник.

Читати ще: Портрет Шекспіра відправили у космос з нагоди 400-річчя його першої збірки

Холлс-Крофт датовано 1613 роком, він є одним із останніх завершених зразків архітектури яковіанської епохи.

«Це один із найунікальніших прикладів життя середнього класу XVII століття в країні. У ньому представлений приголомшливий асортимент меблів XVII століття, який поступається лише Музею Вікторії та Альберта у Лондоні», – розповіла директорка організації Шарлотта Скотт.

Окрім помешкання доньки Шекспіра, благодійна організація наглядає за чотирма історичними будинками родини Шекспірів: Shakespeare’s Birthplace, Shakespeareʼs New Place, котеджем Енн Гетевей, у якому зростала його дружина, та фермою Мері Арден, де жила мати поета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus