USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Ділки, які розікрали 12 млн на динамічний захист для танків ЗСУ, отримали підозри

Сьогодні 15:37
Служба безпеки України та НАБУ зібрали доказову базу на організаторів ще однієї схеми привласнення коштів оборонного бюджету України. Йдеться про розкрадання на держзамовленні Міноборони щодо динамічного захисту для танків ЗСУ в березні 2022 року.

Про це повідомили в СБУ.

Тоді для серійного виготовлення відповідних комплектувальних було укладено договір з машинобудівною компанією в Києві. Однак екскерівник державного підприємства та його головний бухгалтер вирішили за рахунок державного контракту отримати незаконний прибуток.

Для цього вони штучно завищили вартість замовленої продукції, а отриману різницю вивели у тінь через підконтрольні комерційні структури. Оборудка завдала збитків державному бюджету майже на 12 млн грн.

Контррозвідники СБУ задокументували злочинні дії службових осіб державного підприємства та учасників схеми й заблокували її на початку 2023 року. Відтоді тривали експертизи та інші процесуальні дії, спрямовані на отримання ґрунтовної доказової бази для притягнення фігурантів до відповідальності.

Читати ще: У Литві розкрили схему контрабанди товарів до Росії на суму майже 2 млн євро

За матеріалами Служби безпеки та НАБУ повідомлено про підозру колишньому генеральному директору державного підприємства, його бухгалтеру та одному з ключових фігурантів схеми – очільнику комерційної структури, через яку фігуранти виводили бюджетні кошти у тінь.
Їхні злочинні дії кваліфіковано за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом); ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

Читати ще: В Україні, Молдові та Румунії викрили мережу шахрайських колцентрів з оборотом €1,2 млн

Наразі керівника комерційної структури затримано у Києві. Розглядають питання щодо обрання запобіжного заходу.
Відповідно до вчинених злочинів, підозру отримали колишній помічник керівника державної компанії-підрядника та його спільник – особа, яка надала власні реквізити для обготівковування викрадених грошей.

Також заочні підозри отримали екскерівник державної компанії-підрядника та його головний бухгалтер, які переховуються за кордоном.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0
ЖОРЖ МИЛОСЛАВСКИЙ (на модерації) Показати IP Сьогодні 18:18
СЛАВА УКРАЇНІ--Ділкам СЛАВА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus