USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Детектив про з’їзд монархів: у Луцьку запланували другу літературну резиденцію

3 Червня 2024 07:41
Луцька літературна резиденція «Місто натхнення» матиме продовження. Цього разу вона буде присвячена З’їзду європейських монархів у Луцьку. За підсумком резиденції планують видати дитячу книгу та детектив на цю тему.

Про це говорили під час презентації книги «Вежа через [О]», яка днями відбулася в Києві за участю авторів Оксани Забужко, Катерини Калитко та Мирослава Лаюка.

Нагадаємо, у 2021 році – до 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки – управління туризму та промоції міста ініціювало проведення Луцької літературної резиденції «Місто натхнення». П’ять письменників – Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук і Любко Дереш – узяли участь у проєкті, результатом якого стали твори, в яких Луцьк фігурує як місце подій, джерело спогадів, вражень, відчуттів чи домівка персонажа. Їх об’єднали в книзі «Вежа через [О]».

Книга складається з творів Оксани Забужко «Вартові руїни. З біографії одного твору» (розділи з роману); Мирослава Лаюка «Орли»; Катерини Калитко «Так триває розмова»; Любка Дереша «Все світло світу»; Макса Кідрука «Нові темні віки».

«Невимовно горда, що Луцьк і Луцька міська рада є новаторами в реалізації таких проєктів, як Луцька літературна резиденція «Місто натхнення» для промоції міста. Далі буде. Ми з колегами з управління туризму та промоції міста та Ольгою Ольховою (літературна кураторка резиденції, – ВН) задумали дитячу книгу й детектив про З'їзд європейських монархів у Луцьку», – інформувала очільниця управління туризму та промоції Луцької міськради, кураторка і співзасновниця Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» Катерина Теліпська.

Організатори поки що тримають у таємниці дату проведення резиденції та імена запрошених авторів.

Відзначимо, що З'їзд європейських монархів у Луцьку відбувся в січні 1429 року в Луцьку з ініціативи великого князя литовського Вітовта.

На фото: Оксана Забужко на презентації книги «Вежа через [О]» у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus