USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Десятирічний волинянин став чемпіоном Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики

4 Жовтня 2023 13:23
10-річний Денис Косарук із села Мстишин на Волині став чемпіоном Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики, яка відбулась у Молдові.

До олімпіади інтенсивно готувалися впродовж місяця, розповіла Суспільному мама хлопчика Вікторія Косарук.

З її слів, участь у змаганні взяли 230 дітей з 18 країн світу. Денис здобув перемогу та кубок чемпіона в категорії дітей 9-14 років. Перед цим у квітні 2023 року школяр виборов першість на Всеукраїнській олімпіаді.

Під час участі в олімпіаді Дениса підтримувала мама.
«Мені досі не віриться, що це сталося, море вражень. Коли оголошували третє та друге місця, ми вже подумали, що Денис не потрапив до трійки призерів, аж тут назвали його ім’я», – розповідає жінка.

Читати ще: Восьмирічний волинянин – призер чемпіонату Європи зі швидких шахів

Зі слів Вікторії Косарук, син навчається у п’ятому класі Мстишинської гімназії, понад півтора року вивчає математику в приватній школі. Жінка каже, що уроки у школі та завдання з математики сину підбирають індивідуально, бо шкільна програма для нього залегка. Щодня заняттям з ментальної арифметики Денис приділяє по годині. У майбутньому хлопець мріє стати програмістом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus