USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.73

Десятки мільйонів людей в ЄС зазнають насильства. Дослідження

19 Лютого 2021 19:55
Понад 22 мільйони людей в Євросоюзі зазнають фізичного насильства щороку, а 110 мільйонів стали об’єктами погроз.

До таких висновків дійшло Агентство ЄС з базових прав (Fundamental Rights Agency, FRA), яке провело дослідження в усіх країнах Євросоюзу, передає Кореспондент.

В основу дослідження FRA було покладено опитування, здійснене у 2019 році серед 32 тисяч респондентів в усіх державах ЄС.

Дев’ять відсотків опитаних відповіли, що ставали жертвами фізичного насильства протягом останніх п’яти років, а шість відсотків – протягом останнього року.

При цьому лише третина жертв фізичного насильства звернулася з відповідними заявами до правоохоронних органів. Це свідчить про те, що офіційна статистика відображає лише частину проблеми фізичного насильства в країнах ЄС.

«Ці результати разюче відкривають очі на великий масштаб насильства та погроз в ЄС», – зауважує один з авторів дослідження Самі Невала.

Що стосується погроз та залякувань, то про такий досвід – і в реальному житті, і онлайн – впродовж останніх п’яти років повідомив 41% опитаних, а протягом останнього року з цією проблемою зіштовхнулися 29% респондентів. І лише невелика частина цих випадків була повідомлена у відповідні органи влади.

«Люди старшого віку, які мають нижчий рівень освіти або намагаються звести кінці з кінцями, зазвичай, менш охочі залучати правоохоронні органи», – пояснив директор FRA Майкл О’Флаерті у висновках дослідження.

Агентство ЄС з базових прав закликало країни ЄС зосередитись на групах, які набагато частіше страждають від насильства. Серед них – молодь, люди з особливими потребами, етнічні меншини та представники ЛГБТ-спільноти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зелений ослик Показати IP 19 Лютого 2021 20:11
І ми туди ще рвемось?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus