USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.50

Десять студентів богословської академії з Луцька побували на грецькому Криті

Сьогодні 07:14
Десятиденне навчання десятьох студентів Волинської православної богословської академії відбулося у Православній академії Криту.

Вони опановували тонкощі теології, ознайомилися з культурою та історичними пам’ятками. Побували на лекції, де обговорювались основні аспекти ролі жінки у християнській спільноті в минулому, несучи служіння дияконис, та сучасне ставлення щодо благословення жінок (хіротесії для служіння).

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ.

Після лекції Григорія Ларенцакіса, професора університету м. Грац (Австрія), з питань еклезіології та догматичного богослів’я лучани подарували йому Волинський образ Божої Матері. Молилися в каплиці Авви Макарія, відвідали монастирі святих Аркадія й Ірини (Х ст.), Патріарший ставропігійний монастир Хрисопигі (XVI ст.) тощо. Взяли участь у Літургії в монастирі Преображення Господнього. На завершення поїздки служили молебень за Україну, народ та військо у храмі Архістратига Божого Михаїла.

Студенти занурилися в багатий богословський, культурний та духовний контекст Криту. Вони отримали не лише знання, але й досвід спілкування, знайомства зі звичаями, традиціями, культурою християн Греції.

Читати ще: Батьки загиблого воїна будують каплицю УПЦ МП у волинському селі

Стажування студентів за міжнародною програмою співпраці між Волинською та Критською академіями відбулося з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, стараннями ректора ВПБА протоієрея Володимира Вакіна. Допомогу надало ГО «Волинське братство Св. Володимира Великого».

У Греції студентів супроводжував випускник ВПБА, докторант богословського факультету університету м. Салоніки Василь Прус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus