USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Десять із десяти: зенітники Волинської бригади ТрО тренуються знищувати ворожу техніку

1 Березня 2023 15:10
На Волині в зоні відповідальності бригади Сил тероборони ЗСУ проведено заняття з вогневої підготовки для зенітних підрозділів.

До стрільб на полігоні, що обладнаний на визначеній відстані від кордону з Білоруссю, залучено бойові обслуги підрозділів у межах перевірки їхнього рівня злагодженості та набуття бойових спроможностей, пише АрміяInform.

Зенітні установки ЗУ-23-2, що налічують дві гармати 2А14 кожна, зенітний автоматичний приціл ЗАП-23 і додатковий приціл для вогню по наземних цілях, встановлені на борту військових вантажівок. Цей принцип підвищує мобільність воїнів-зенітників, розширює сектор стрільби та покращує спостереження за цілями. Вогонь ведуть осколочно-фугасними та бронебійно-трасувальними набоями.

Читати ще: На Волині підрозділи ТрО тренуються виявляти та знищувати ворожі ДРГ
За легендою, у рамках тренування підрозділи ведуть вогонь по ворожих силах, що рухаються з боку кордону вглиб української території у небі та на землі. Додаткові природні перепони – чимала сила бокового вітру та мінусова температура – тільки додають військовим максимального наближення до реальної бойової обстановки.
Практично одночасні залпи кількох зеніток по умовній легкоброньованій техніці та гелікоптерах противника з відстані 800 і 1200 метрів за мить перетворюють їх на шмаття.

Читати ще: Бойові дії чи провокації з боку Білорусі: Волинь готова до оборони

Як зазначив командир зенітного підрозділу Тарас із позивним Зуб, цього разу на полігоні за лічені хвилини зенітники знищили десять із десяти умовних повітряних та наземних цілей.
«Більшість моїх підлеглих – мобілізовані, які раніше не мали стосунку до військової служби. Але я впевнений у кожному з них, адже всі вони максимально вмотивовані та навчені. Вони діяли як одне ціле, – розповідає офіцер. – Ми навчилися бездоганно застосовувати все наявне озброєння, діяти злагоджено з іншими підрозділами бригади. Сьогодні ми як ніколи готові захищати Україну і тут, і на будь-якій іншій ділянці фронту заради довгоочікуваної перемоги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Уточнюю Показати IP 1 Березня 2023 19:53
Не 14 не 100 бригада тро та н немає такого статусу . Такий статус мала тільки 51

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus