USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Десять громад Волині отримали 50 генераторів

27 Жовтня 2022 16:57
Десять громад області одержали 50 електрогенераторів потужністю 7,5 кВт від проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Електрогенератори отримали Рожищенська, Любешівська, Володимирська, Боратинська, Горохівська, Ківерцівська, Вишнівська, Локачинська, Шацька та Зимнівська громади.

«Дякую проєкту «ГОВЕРЛА» за допомогу, яку вони не припиняють надавати нашій області, – зазначив Погуляйко. – Наявність альтернативних джерел живлення – обов’язкова умова, щоб продовжувати працювати й надавати послуги населенню в екстремальних умовах. Особливо, коли росія цілеспрямовано атакує енергосистему України».

Відтак отримані генератори спрямовані на потреби екстреного живлення об’єктів критичної інфраструктури Волині.

Довідка

Проект «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування – ГОВЕРЛА» - це провідний проект USAID у сфері розвитку місцевого самоврядування розрахований на п'ять років і має загальну вартість 74 млн. дол. США. Він допомагає органам влади України впроваджувати комплекс реформ децентралізації, сприяючи створенню систем, процесів і інституцій місцевого самоврядування, які є більш самостійними, інклюзивними, дієвими та підзвітними до громадян. Ще одним напрямом діяльності проекту є підтримка секторальної та фіскальної децентралізації.

Під час вторгнення Росії ГОВЕРЛА підтримує заходи з невідкладного реагування, здійснювані 36 громадами у 8 областях заходу, центру та півдня України (Львівська, Волинська, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька, Чернігівська, Полтавська та Запорізька).

Проект проводить закупівлю ноутбуків, принтерів, Wi-Fi-роутерів, генераторів, протипожежного обладнання та одягу, систем оповіщення, ліжок, кухонного та прального обладнання, а також гігієнічних наборів, аби допомогти органам місцевого самоврядування надавати критично важливі послуги мешканцям їхніх громад і ВПО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus