USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Дешевий піар», – боєць 68-ї бригади про «виставу» Козюри на сесії Луцькради

1 Грудня 2023 14:43
Боєць 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, лучанин Костянтин Петрочук назвав дешевим піаром виступ депутата Волиньради і військовослужбовця Андрія Козюри на сесії Луцької міської ради. Той, своєю чергою, вимагав спрямувати на ЗСУ більшу частину річного бюджету Луцька, що апріорі неможливо. Окрім того, бійці 100-ї бригади, в якій числиться Козюра, зазначають, що на жодному бойовому виході його не бачили і стверджують, що Козюра відсиджується в тилу.

Нагадаємо, під час минулого сесійного засідання депутати передбачили виділити на ЗСУ мінімум 500 мільйонів гривень, а також всі кошти з вільних залишків, сума яких стане відома 15 січня, коли проведуть всі обовʼязкові платежі. Цей проєкт бюджету напрацьовували спільно з представниками ініціативи «Дрони замість бруківки». Натомість на сесію з'явився депутат Волиньради Андрій Козюра, який почав вимагати виділити суму в 1,5 мільярда гривень.

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова пояснила, що це неможливо фізично, бо більшу частину бюджету громади становлять захищені видатки, як-то утримання шкіл, садків, лікарень, сплата енергоносіїв, розчистка вулиць, інші обов’язкові видатки тощо. Міський голова Ігор Поліщук акцентував, що загальна сума коштів на ЗСУ (500 мільйонів + вільні залишки) може становити і 1 мільярд, а можливо, і більше, проте скільки це буде конкретно, стане відомо лише після 15 січня. Натомість гарантувати 1,5 мільярда зараз неможливо, бо такої суми просто немає.
Андрій Козюра кілька каденцій поспіль був депутатом міської ради і, ймовірно, сам це добре знає. Проте виступати в міську раду він прийшов швидше за все з метою шантажу влади. Як розповіли депутати міської ради від ВО «Батьківщина», Козюра, який є очільником обласного осередку партії, шантажував владу з метою отримання пів гектара землі у Луцьку та дозволу на зведення багатоповерхівки біля річки Стир. Він заборонив депутатам міськради від «Батьківщини» голосувати за важливі проєкти рішень, поки не отримає землю та дозвіл.

Читати ще: Козюра шантажем вимагає землю в Луцьку та дозвіл на багатоповерхівку: депутати «Батьківщини» звернулися до Юлії Тимошенко

Популістичний виступ на сесії розкритикував боєць 68-ї бригади Костянтин Петрочук.

«Достатньо чи не достатньо передбачено міською радою коштів на допомогу ЗСУ? Тільки Бог знає. Але перше: це вдвічі більше, ніж в цьому році. Друге: ці кошти не з’являться 1 січня 2024 року. Третє: можливо, не всі знають, але внести зміни до бюджету громади депутати можуть в будь-який момент як в сторону збільшення, так і в сторону зменшення. Депутати про це точно знають. Тому вважаю, що дешевий піар та конфлікти зараз не на часі», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Разом з тим, бійці тієї ж 100-ї бригади, в якій числиться Козюра, зауважують, що Козюра ніде не воює, а лише сидить в тилу.

Читати ще: Козюра продав «Свідомим» луцький осередок «Батьківщини», – очільник фракції у Луцькраді

«Де ви воїна побачили? Ось цього п*здюка ніхто з бійців не бачив ні на одному бойовому виході, крім дерибану гуманітарки в 53 батальйоні. Сидить в глибокому тилу і ще щось вимагає. Такі захисники гірші за ворога!» – висловився боєць 100-ї бригади Андрій на псевдо Фестиваль, який воює на фронті ще з початку АТО. Цю думку підтримав і боєць 100-ї бригади Андрій Белоцький, а також чимало коментаторів у соцмережах.
Для багатьох має дивний вигляд те, що чинний військовослужбовець більшість часу проводить не на фронті, а в тилових містах, відвідуючи ресторани, культурні заходи, виставки, благодійні акції тощо. Цими дописами рясніє Фейсбук-сторінка депутата.
Також Андрій Козюра дивовижним чином встигає і нести службу, і відвідувати у Луцьку всі партзасідання осередку «Батьківщини», якою керує. При чому стаття 5 закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» чітко вказує, що військовим заборонено бути членами політичних партій. Присутність Андрія Козюри на засіданнях підтверджується протоколами засідань та іншими документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Фінагент Показати IP 1 Грудня 2023 15:14
Я не прихильник нинішнього складу міськради, швише наапаки - її критик, але.вистава Козюри дійсно бридка. Був би це спрааді воїн, мав би право на такі демарші, а так- дешева вистава у стилі тимошенківців.
Фінмоніторинг до Фінагент Показати IP 1 Грудня 2023 17:33
Ви просто заздрите! Собі хоч признайтесь!
До Агента фі 29 до Фінагент Показати IP 2 Грудня 2023 00:23
Про які такі вистави ви тут клацання зробили ??базар розводите! Реально сцикнули там в міській і то більша половина! Тут спектакль ще не закінчився мабуть! То сидіть і далі та спостерігайте як справжній цирк приїде а то тільки клоуни позалишалися! Андрій красава
Пан Микола Показати IP 1 Грудня 2023 15:39
Влип Кзюра
Василь Показати IP 1 Грудня 2023 15:40
Залишення місця дислокації підрозділу в боєвій ситуації-як цю річ може пояснити юрист Козюра? Трибунал і мін. дисбат??
Васьок до Василь Показати IP 2 Грудня 2023 00:27
Такий розумний? Де сам навчався? Йди сам та запитай, тільки в очі!
Агнеса Показати IP 1 Грудня 2023 15:50
Піздюк він, а не воїн, брехло собаче.
Пропоную Показати IP 1 Грудня 2023 16:00
Депутатам направити запит до ДБР на якій підставі цей діяч знаходиться в Луцку а не в частині а також заяву у ВСП на якій підставі він порушує порядок проведення сесії. Чому цей ганебний випадок не засудила спілка ато? ДЕ запит до ГШ ЗСУ на фронті ж людей не вистачає а він як святий Лапін по Луцку гуляє
Ще не зовсім свідоми до Пропоную Показати IP 1 Грудня 2023 17:34
Ну й і від вас лише диванний пєрдьож в пустоту!
Ще не зовсім свідоми до Ще не зовсім свідоми Показати IP 1 Грудня 2023 18:04
Написано правильно. Але це не я писав. В моїх коментах немає жаргонних слів
123 до Ще не зовсім свідоми Показати IP 1 Грудня 2023 19:42
Дядьку, випий самогнки, вспокойся і лягай спати. Ти чине ти, то всім пхй!
До Пропоную до Пропоную Показати IP 1 Грудня 2023 21:17
ДБР такими питаннями не займається. Писати треба Зеленському
Ха до Пропоную Показати IP 2 Грудня 2023 00:30
Так в тебе вже на столі лежить напевно ха!)
Хз Показати IP 1 Грудня 2023 16:00
Так виженіть з партії ... але ж ні
Резюме Показати IP 1 Грудня 2023 18:36
Політичний 3,14здєц Козюрі ! Після того всього і Юля від нього відхреститься ! А волинські виборці на ньому поставлять тлусту крапку і влаштують політичний дємбель, А фіскали уже засукали рукава ! А там дивись і Феміда скаже своє вагоме слово !
Лучанка Показати IP 1 Грудня 2023 19:03
Ну вірити Петрочуку, який водій в бригаді і сам дуже часто в Луцьку, а не на бойових позиціях. Петрочук не втрачає час знову попасти у владні кабінети
Анонім до Лучанка Показати IP 1 Грудня 2023 19:45
А водії, що вже не воїни ЗСУ?!? Не знаєте, то не меліть дурниць з дивану!
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2023 20:22
Ніхто не запитав у депутата Волиньради скільки він пролубіював виділити з бюджету своєї ради?
Байден Показати IP 1 Грудня 2023 23:57
А дійсно формується нова "еліта". Хто має статки або політичний вплив може у війську займатися х...нею. Це як не прикро підтверджують факти. А Козюра хоч і юрист - але дурноватий, жодний освіта чи диплом розуму не дає.
Запитання Показати IP 2 Грудня 2023 08:13
За кого після війни проголосують на виборах? За тих, хто тепер при владі, чи за таких,як Козюра?
Олександр до Запитання Показати IP 2 Грудня 2023 09:59
За Европу, там більш - менш краща ситуація із правом у широкому розумінні
Олександру Показати IP 2 Грудня 2023 10:59
Відповідь неправильна. Проголосують за таких, які на думку виборців приведуть Україну в Європу, Це може бути Козюра. Сьогодні він в ЗСУ. Якщо ЗСУ приведе Україну до перемоги, то голосуватимуть за військових, які мабуть таки приведуть в НАТО та ЄС.
Євгения Показати IP 2 Грудня 2023 15:03
Ну мене і мого чоловіка все влаштовує, в цій бригаді спокійно все за гроші вирішується і відпустку і вихідні, Все добровільно і всі задоволені.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2023 20:06
А де той, що демобілізувався через дурку? Ще в депутатах? От як так - поювати - він дурний, а сидіти в депутатах і керувати нами - йому норм?
до Аноніма до Анонім Показати IP 3 Грудня 2023 09:50
Це Ви про кого? Скажіть,щоб лучани знали.
?! до до Аноніма Показати IP 3 Грудня 2023 13:54
Вам воно потрі но? А той дописувач меле дурню, щоб губам тепло було ...
Олекса Показати IP 3 Грудня 2023 14:49
Буде бій між Козюрою та Бондаруком? За бій можна виручити кошти та передати ЗСУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus