USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.56 10.73

Дешевші за звичайні. Український стартап створив прототипи інноваційних графенових батарей

8 Жовтня 2022 00:46
Українська компанія maxAh створила функціональні прототипи літієвих акумуляторів, модифіковані графеном. Також стартап розробляє технологію відновлення відпрацьованих LI-ion батарей.

Компанія у своєму пресрелізі повідомляє про створення прототипу літій-сірчаної батареї (Ll-S), зі стабільним циклом заряду, пише НВ.

Батарея, модифікована графеном, має в три рази більшу місткість, працює у тричі довше та у перспективі може коштувати значно дешевше за будь-які інші літій-іонні системи. До того ж вона демонструє у декілька разів більш стабільне циклування, ніж при використанні звичайного електроліту, який спричиняє швидкий розчин сірки.

Також стартап досліджує можливість відновлення відпрацьованих батарей – так, їм вдалося відновити літій-залізо-фосфатні акумулятори до 100% рівня без використання графену. Якщо ж модифікувати батарею графеном, то з’являється можливість не тільки подовжити її життєвий цикл, але й підсилити базові характеристики акумулятора.

«Відновлення катодної та анодної маси деградованих батарей і покращення їх базових показників – це лише перший етап нашої роботи. Ми розробляємо рішення, яке допоможе відновлювати всі, без винятку, акумуляторні джерела струму, що існують. Вплив на навколишнє середовище та кількість надлишкового вуглецю, який потрапляє до атмосфери під час всього циклу виготовлення акумуляторів зменшиться в рази», – зазначає СЕО maxAh Сергій Дубіневич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus