USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Дешево не буде: у Мінагрополітики спрогнозували ціни на продукти в Україні

Сьогодні 19:06
Заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький розповів, що буде з цінами на продукти в Україні. За його словами, молочні продукти та овочі дешевими не будуть.

Тарас Висоцький також зазначив, що спека негативно вплинула на кормові культури, передає УНІАН.

«Це вже відчувається за цінами на молоко. Там є подорожчання, є зменшення виробництва. Є такий тренд, що молоко і молочна продукція впливатимуть на інфляцію», – заявив чиновник під час дискусії, організованої Центром економічної стратегії.

Водночас він вказав, що серйозних коливань цін на м’ясо птиці, свинину і яйця поки що не буде. Висоцький вважає, що, найімовірніше, ціни на ці продукти триматимуться на рівні приблизно попереднього року.

Читати ще: Інфляція підскочила до максимуму за рік: на що в Україні зросли ціни

Крім того, дуже низьких цін на овочі в Україні цього року не очікується через високі витрати на зберігання.

«Немає перевиробництва, тому й не бачимо мегадешевих цін на овочі, в тому числі на картоплю. З точки зору об’єктивної собівартості виробництва ціна співставна... Не буде таких екстрацін, як у 22-му, коли ми різко тимчасово втратили лівобережну частину Херсонської та Запорізької областей. Але й не буде якихось меганизьких цін. Виробники розуміють, що споживання знизилося», – підсумував Висоцький.

Читати ще: Виробники продуктів в Україні підвищують ціни: що дорожчає найшвидше
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus