USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Держдеп США закликали використати виділені Україні мільярди, які можуть «згоріти» наприкінці вересня

Сьогодні 07:17
Одразу декілька громадських об’єднань США звернулися до Держдепартаменту з проханням використати решту 6,2 мільярда доларів для допомоги Україні, які все ще доступні у межах президентських повноважень, проте тільки до кінця бюджетного року, який спливає 30 вересня.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

«Ми вважаємо, важливо, щоб Держдепартамент США повідомив Конгрес про необхідність використання всієї суми до закінчення терміну дії», – заявила представниця Союзу українок Америки Ірина Анпілогова.

Якщо нинішні темпи «просідань» в асигнуваннях збережуться до 30 вересня, то приблизно 5,7 млрд доларів залишаться невикористаними, попередила і організація Razom for Ukraine.

«Вкрай важливо, щоб президент Джо Байден використав свої повноваження, щоб вилучити решту активів, виділених Україні, до дати закінчення терміну дії. Ми закликаємо Державний департамент негайно діяти, щоб запобігти вичерпанню терміну дії цих активів і повідомити Конгрес, щоб забезпечити їх використання для зміцнення оборони України», – йдеться у зверненні.

Читати ще: США оголосили новий пакет санкцій проти Росії, у списку – 400 осіб і компаній

Організація закликала Держдеп опублікувати повідомлення про надання допомоги на повну суму – $6,2 млрд, адже це «надало б потужне повідомлення Україні, Росії та американським виборцям, що адміністрація президента США хоче перемоги України».

Співзасновник і президент організації Leleka Foundation Вадим Гешель зауважив, що завдяки «щоденному спілкуванню з медиками на передовій ми чітко бачимо масштаби втрат» і «нам ясно, що багато з цих життів можна було б врятувати за допомогою кращих і багатших запасів, обладнання та зброї».

Тому Leleka Foundation також закликала уряд США витратити 6,2 мільярда доларів на підтримку України.

«Крім того, ця допомога свідчить про те, що США продовжують твердо відстоювати свою відданість українській перемозі та миру у всьому світі», – йдеться в повідомленні організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus