USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Державний орієнтир: на Волині думають над реалізацією ветеранської політики

19 Липня 2024 23:27
З питань всебічної реалізації в областях ветеранської політики відбулось засідання Координаційного штабу Міністерства у справах ветеранів України.

Участь в нараді взяли заступниця голови Волинської облдержадміністрації Мирослава Якимчук і директорка обласного департаменту соціальної та ветеранської політики Оксана Гобод.

Як зауважив т.в.о. очільника Мінветеранів Олександр Порхун, в плані пріоритетних дій уряду на 2024 рік – не лише формування нової державної ветеранської політики, а й чітка її реалізація на місцях через органи місцевого самоврядування. Команда Міністерства працює над забезпеченням інфраструктури ветеранської політики – від громад до центральних органів виконавчої влади.

Читати ще:«Люди, які зараз на фронті, – справжня Україна». В Луцьку обговорили, як найкраще реінтегрувати ветеранів у мирне життя

Для цього при ЦНАПах по всій країні відкривають «єдині ветеранські вікна», аби забезпечити надання комплексних послуг ветеранам війни та членам родин загиблих захисників і захисниць України. На сьогодні таких «вікон» відкрито 992.

До слова, на Волині якісні адміністративні послуги за таким принципом надають вже у 110 ЦНАПах, їхніх територіальних підрозділах та віддалених робочих місцях. Загалом до роботи задіяно понад 160 працівників, які забезпечують обслуговування ветеранів та членів їх сімей.

Читати ще: В Україні створять державну ветеранську патронатну службу

«В кожній територіальній громаді проживають ветерани війни, члени родин загиблих захисників та захисниць України. Безпосередньо з громад люди мобілізуються та йдуть захищати державу. І перше місце, куди вони будуть повертатись – у свої громади. Тому ми спільно повинні створити всі належні умови, щоб люди ефективно переходили від військової служби до цивільного життя, отримували необхідні послуги, допомогу та інформацію», – відзначив очільник Мінветеранів.

Також завданням від міністерства областям є створення самостійних структурних підрозділів з питань ветеранської політики – на обласному та районному рівнях.

Читати ще: «Верховна Рада підтримала виділення майже 14 млрд на ветеранську політику. Ці гроші досі не освоєні», – Ірина Констанкевич

Як відзначили під час наради, через війну управління соціальної політики перевантажені роботою із вразливими групами населення, як-от люди похилого віку, діти-сироти, внутрішньо переміщені особи тощо. Тому окремі підрозділи з питань ветеранської політики будуть більш ефективними в питаннях забезпечення соціальних потреб ветеранів, психологічної та фізичної реабілітації, грошових виплат, житлових і освітніх програм, перекваліфікації тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus