USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Держава не повинна формувати тарифи, – Ігор Палиця

17 Травня 2019 18:18
Державні організації мають припинити формувати тарифи, натомість вони мають дати можливість усім гравцям, які здатні виробляти чи постачати газ або електроенергію, увійти на ринок.

Про це йшлося 16 травня під час прямого ефіру програми «Відкрита влада» на ТРК «Аверс».

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пригадав, що серед обіцянок під час Майдану у 2014 році було повернення державі награбованого та приватизованого за попередньої влади, зокрема часів Віктора Януковича, а також зниження тарифів для населення.

«Це все обіцяли зі сцени Майдану, коли гинула Небесна Сотня. Сьогодні ці люди приходять на річницю Майдану, кладуть квіти і говорять про те, як вони переживають за родини загиблих. Вони зі сцени обіцяли зовсім інше, але, наскільки я розумію, потім долар переміг і це все залишилося – забрали «ПриватБанк», але не забрали те, що було приватизовано за копійки за президентства Віктора Януковича», – сказав Ігор Палиця.

Читайте ще: Не можна віддавати території та амністувати тих, хто вбивав українців, – Ігор Палиця про закінчення війни

Щодо зниження тарифів Ігор Палиця вказав, що не є прихильником регулювання тарифів за допомогою державних органів: «Я прихильник того, щоб узагалі не влазити в ринок формування тарифів… Коли НКРЕКП чи інші організації припинять формувати ціну на газ або електроенергію і відкриють цей ринок для всіх, хто їх виробляє чи може постачати, ринок сам себе відрегулює. Сьогодні за невеликі гроші можна зробити так, щоби ми через Бурштинський енергоострів в Івано-Франківський області змогли купували електроенергію з Угорщини, Європи, яка на сьогодні там дешевша за електроенергію, котра виробляється в Україні».

«Держава повинна припинити лізти в будь-які ринки (газу або електроенергії). Вона повинна лібералізувати ці ринки й дати можливість всім охочим бути гравцями на них», – наголосив голова Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 18 Травня 2019 11:31
ми вже мали одного популіста - пи"деника, "мудра політика" саморегуляції ринку якого призвела до гіперінфляції. НІ, ПАНЕ ПАЛИЦЯ !!! держава є і повинна бути регулятором суспільних відносин, у тому числі щодо ціноутворення зокрема у таких монопольних галузях як енергетика, залізничний транспорт, тощо і забезпечувати баланс інтересів всього суспільства, а не лише монополістів.
Реаліст до скептик Показати IP 19 Травня 2019 06:40
Згідний, але сьогодні монополісти через НКРЕ самі собі встановлюють вигідні тарифи: Ротердам+, ....
скептик до Реаліст Показати IP 19 Травня 2019 11:07
для того є кабінет міністрів і верховна зрада, щоб законодавчо врегульовувати баланс інтересів
Анонім до Реаліст Показати IP 19 Травня 2019 11:17
всім відомо, як були встановлені ротердами і дюсельдорф. здоровим глуздом це важко назвати. скоріше корупційна змова

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus