USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Дерибан під Луцьком: з молотка пускають звірогосподарство за 87 тис. грн

1 Серпня 2018 15:37
Лише на державних аукціонах і лише завдяки державним виконавцям можна придбати будинок, комерційне приміщення, земельну ділянку вкрай дешево. Принаймні на Волині активно практикується такий собі дерибан арештованого майна.

От наприклад зараз, під Луцьком продають з аукціону звірогосподарство за 87 тисяч гривень. Звісно вже є бажаючі купити цей лот, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.



У селі Промінь буквально за кілька кілометрів від Луцька продається колишня звіроферма за 87 тисяч гривень. Приміщення немаленьке – 372 метри квадратних, а земельна ділянка, на якій колись розташовувалося господарство має добрих кілька гектарів. Ця звіроферма має таку ж саму долю як і безліч інших господарств, які свого часу спочатку розвалилися, а згодом їх фактично задарма пороздавали у приватні руки. Першочергово будівля належала місцевому колгоспу, згодом її віддали на майнові паї. Як вона опинилася у приватника тут ніхто й не знає. Відомо, що будівля ходила по руках господарів, які час від часу віддавали її під заставу.

На сьогодні приміщення знову ж таки іде з молотка за непогашений кредит. І всього лише за 87 тисяч гривень.

Іпотекодержатель ТзОВ «ОТП Факторинг Україна». І вже зараз цю будівлю продають, за досить низькою ціною. Наразі на торги подали заявки 13 учасників, і жоден не підтверджений на участь.

Хоча аукціону ще не було, зберігач, а це банківський працівник Михайло Кравчук, по телефону коректно натякає – покупці уже є. І навіть зверталися безпосередньо до нього з приводу продажу цього приміщення.

«Станом на сьогодні, то там цегляна будівля і все, що з нього залишилося. Треба їхати і його дивитися, якщо цікаво… Так, будуть перші торги...

Але так, між нами, зацікавлених людей є... Хотіли в добровільному порядку, до мене зверталися кілька разів, зацікавлених є кілька чоловік», - зазначив він.

Ось така от ситуація, торгів ще немає, а покупці вже готові. І навіть телефонують у банк, щоб викупити будівлю у добровільному порядку, тобто без аукціону. А чому б і ні по такій ціні. Навіть розібравши приміщення, будматеріал буде коштувати дорожче. А земля і поготів.

Щоправда земельна ділянка належить Боратинській ОТГ, а не підприємству. Але ж не секрет, є безліч доступних механізмів відчуження земельної ділянки на користь власника нерухомості, що на ній стоїть. А територія, на якій колись працювало звірогосподарство чималенька - кілька гектарів. Там досі знаходяться дерев’яні скелети розвалених споруд. Які цілком можливо теж скоро підуть на аукціон за кілька тисяч гривень. Або ж, які можливо вже продані.

Майже ідентична історія нещодавно сталася у СВК Замшанський. Будівлі колись процвітаючого господарства пустили з молотка, фактично за безцінь. Добротні хліви продавали по 50, 20, а той менше тисяч гривень. Собівартість господарства може сягати мільйонів. Адже одне з приміщень чесний учасник аукціону викупив за 700 тисяч гривень. А решту тихенько розпродали, вочевидь, невипадковим людям за копійки. Після таких аукціонів виникає запитання, яким чином і хто проводить оцінку арештованого майна, яка навіть обивателю видається дуже заниженою. Хто керує державними виконавцями та банківськими працівниками? Адже, щоб провернути таку аферу усі - і оцінювачі, і виконавець, і банкіри, напевне, мали б між собою домовитися. Яка вигода усім цим людям і чому такими питаннями не цікавиться прокуратура?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Серпня 2018 15:52
А кому ця рухлять треба? Купить той хто дасть більше - вважаєте що дешево - беріть участь в аукціоні. Навіть якщо й куплять - це ж добре якщо запрацює а не стоятиме руїною. Чергова висмоктана з пальця "сенсація"
Сарай Показати IP 1 Серпня 2018 18:14
Дерибан, це коли без аукціону лакомі об"єкти приватизовують.. а тут через державні торги продають нікому непотрібну руїну, навіть без права власності на землю. Аукціон відкритий і анонімний, хто дасть більше, той і власник, які можуть бути питання..?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus