USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Депутати ухвалили звернення проти маніпуляцій навколо Волинської трагедії

26 Вересня 2018 14:24
Припинити ескалацію антиукраїнських поглядів у Польщі має на меті Резолюція круглого столу «Волинь-43», яку підтримали депутати Волиньради під час сесії 26 вересня.

Її спрямують до центральних органів влади.

У зверненні йдеться, що учасники «круглого столу» «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі», вимагають від української влади дієвіше відстоювати наші національні інтереси в питаннях історичної правди і пам’яті. Нерішуча позиція влади несе безпосередню загрозу територіальній цілісності та національному суверенітету України.

Учасники круглого столу закликають українську владу донести позицію науковців, експертів, громадських активістів і всього українського суспільства із зазначених питань до міжнародних інституцій, аби світ сприймав польсько-українські події через призму українського бачення та історичної справедливості. Українська позиція потребує донесення до різноманітних міжнародних структур і лідерів держав – у зв’язку з тим, що Польща перетворюється на реального деструктора Європи, найбільшого провокатора дестабілізації європейської гармонії та стабільності післявоєнної доби.

«Настав час Парламенту України на законодавчому рівні засудити політику колонізації, пацифікації та асиміляції українців та визнати факт багатолітньої окупації Польщею значної території України. Пропонуємо також законодавчо закріпити кримінальну відповідальність за публічне заперечення злочинів польських окупантів на території України. Лише тверда, принципова позиція української влади гарантує захист українських інтересів і припинення подальшої ескалації українофобських настроїв у Польщі», - йдеться у резолюції.

Рішення і текст Резолюції надішлють Президенту України Петру Порошенку, Прем᾽єр-міністру України Володимиру Гройсману, Голові Верховної Ради України Андрію Парубію, народним депутатам України, обраним від Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus